17.7.2018 17:10

Ο δρόμος της Πίστεως τη Δευτέρα 30 Ιουλίου στη Βολισσό

Η Ένωση Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΧΙΟΥ – ΣΑΜΟΥμε την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, με την ευκαιρία της αποδόσεως της Εορτής της Αγίας Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος(εννιάμερα) , διοργανώνει αγώνα σε Δημόσιο Δρόμο  με την επωνυμία«ΔΡΟΜΟΣ ΠΙΣΤΕΩΣ», με τους παρακάτω όρους : 

 

1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Αγώνας σε Δημόσιο Δρόμο.

2.  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:Δευτέρα30 Ιουλίου 2018

3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : Επαρχιακός δρόμος Βολισσού –Αγ. Μαρκέλλας.

Αφετηρίες:

 • ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΛΙΣΣΟΥ για τα6.400Μ.
 • Για τα 1.500Μ, 1.000Μ βλέπε το συνημμένο σχεδιάγραμμα.

Τερματισμόςγια όλες τις κατηγορίες: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ ( μπροστά στην κεντρική είσοδο της Μονής )

 

4. ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΗΛΙΚΙΕΣ :

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΗΛΙΚΙΕΣ

6.400Μ

ΑΝΔΡΩΝ  ( με ΔΕΛΤΙΟ ΣΕΓΑΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ)

Οι γεννηθέντες τα έτη 2.002 και μεγαλύτεροι

6.400Μ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ ( με ΔΕΛΤΙΟ ΣΕΓΑΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ)

Οι γεννηθείσες τα έτη 2.002 και μεγαλύτερες

1.500Μ

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ( ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ )

Οι γεννηθέντες τα έτη 2.003-04-05

1.500Μ

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ( ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ )

Οι γεννηθείσες τα έτη 2.003-04-05

1.000Μ

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β ( ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ )

Οι γεννηθέντες τα έτη 2.006-07

1.000Μ

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β ( ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ )

Οι γεννηθείσες τα έτη 2.006-07

 

 

 1. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ :

Οι εκκίνηση  για αθλητές και αθλήτριες που ανήκουν σε  κάθε ένα από τα παρακάτω ζεύγητων κατηγοριώνΑ/Γ, ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ/ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝκαι ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ/ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β θα γίνει ξεχωριστά και σύμφωνα με τις παρακάτω ώρες :  

 1. 18.30 εκκίνηση των 6.400Μ ΑΝΔΡΩΝ και ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 2. 18.40 εκκίνηση των 1.500μ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ και ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
 3. 18.45 εκκίνηση των 1.000μ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β και ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β

 

6. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Στα παραπάνω αγωνίσματα, δικαίωμα συμμετοχής έχουν,αθλητές –τριες των σωματείων της δύναμης του ΣΕΓΑΣ, μέλη του σωματείου Δρομέων Υγείας Χίου, καθώς καιόλοι/όλες οι ελεύθερα ασκούμενοι-νες όλων των κατηγοριών με την προϋπόθεση των παρ.10 , 12 τηςπροκήρυξης.

 

7. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ :

 • Για τους αθλητές-τριες των σωματείων:

Οι δηλώσεις θα κατατίθενται στο Γραφείο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥΣύλλα 8 Δημοτικό Στάδιο Χίου ή θα αποστέλλονται στο e-mail.:segaschios-samos@otenet.gr, μέχρι την Παρασκευή 27/07/2018στο ειδικόέντυπο που επισυνάπτεται στην προκήρυξη.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για να είναι έγκυρες θα πρέπει απαραίτητα να φέρουν σφραγίδα και υπογραφή από τον Πρόεδρο και το Γ. Γραμματέα του σωματείου.

Ο εκπρόσωπος του σωματείου, θα πρέπει να έχει μαζί του τα Αθλητικά Δελτία των αθλητών

του θεωρημένα από Γιατρό όπως ορίζουν οι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ.

 • Για τους ελεύθερα ασκούμενους

Οι δηλώσεις συμμετοχής  θα γίνονται τηλεφωνικά, με e-mail, Faxείτε  αυτοπροσώπως, καθημερινά  09.00π.μ – 14.00.μμ στο γραφείο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ ( Σύλλα 8 Δημοτικό Στάδιο Χίου ). E-mail:segaschios-samos@otenet.gr. Τηλ.-Fax : 22710 20588.

 • Όλοι οι αγωνιζόμενοι, εκτός από την δήλωση συμμετοχής, θα δηλώνουν εάν επιθυμούν να μετακινηθούν με το λεωφορείο των διοργανωτών.Τα σωματεία θα πρέπει να ενημερώσουν σχετικά την ΕΑΣ παράλληλα με την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής εάν υπάρχει ενδιαφέρον για την μετακίνηση των αθλητών τους.
 • Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται και πριν τους αγώνες στην Πλατεία Βολισσού 17.00 – 18.00 . Κατά τις ώρες αυτές και στον ίδιο τόπο θα γίνεται και η οριστικοποίηση όλων των συμμετεχόντωνστους αγώνες.

8. ΕΠΑΘΛΑ

Στους 3 πρώτους νικητές και 3 πρώτες νικήτριες κάθε κατηγορίας θα δοθούνέπαθλα& αναμνηστικά.

Στους 1ο -1η αναμνηστικό-Χρυσό μετάλλιο – δίπλωμα.

Στους 2ο-2η αναμνηστικό - Ασημένιο Μετάλλιο – δίπλωμα

Στους 3ο -3η αναμνηστικό - Χάλκινο Μετάλλιο - δίπλωμα

Επίσης όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα.Οι απονομές θα γίνουν μετά το πέρας των αγώνων στον αύλειο χώρο της Μονής.

9. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ :

1. Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ 2018-2019.

2. Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο των Αγώνων.

 

 1. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 • Οι αθλητές-τριεςτων σωματείων θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς με την φροντίδα και την ευθύνη των σωματείων τους, όπως ορίζει ο Ν. 2725/99πρίν από τους αγώνες.

 

 • Οι ανεξάρτητοι δρομείς, που δεν έχουν Αθλητικό Δελτίο, και οι μαθητές-τριες, θα πρέπει να εξεταστούν πριν τους αγώνες, από γιατρό, με ευθύνη δική τους ή των γονέων/κηδεμόνων τους.
 • Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του ευθύνη και φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά στη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει.
 • Οι διοργανωτές του αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους βλάβης που μπορεί να υποστεί ο συμμετέχων στη διοργάνωση.

 

 • Επομένως, από τους διοργανωτές,  δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες-χουσες, αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι ( κάτω των 18 ετών ) με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους  ή των συνοδών τους.

 

 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 

 • Στην περίπτωση συμμετοχής των ελεύθερα ασκούμενων ανηλίκων( κάτω των 18 ετών ) στους Αγώνες Δρόμου 6.400μ, 1.500μ και 1.000μ, η  δήλωση συμμετοχής υποβάλλεται από τον ασκούντα την επιμέλεια γονέα/κηδεμόνα. Με την υποβολή της αντίστοιχης δήλωσης συμμετοχής θεωρείται ότι έχει δοθεί συναίνεση του γονέα/κηδεμόνα για τη συμμετοχή του παιδιού στον Αγώνα.

 

 • Για τους συμμετέχοντες στον αγώνα, που επιθυμούν να μετακινηθούν από την πόλη της Χίου προς την Βολισσό ( πλατεία ), θα υπάρχει λεωφορείο. Αναχώρηση από το Δημαρχείο Χίου 15.45. Επιστροφή από Αγ. Μαρκέλλα για Χίο 20.30.

 

 • Για τους συμμετέχοντες στις κατηγορίες ΠΠ-ΠΚ, ΠΠ-ΠΚ Β, μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής στην Πλατεία Βολισσού θα μεταφερθούν στις αφετηρίες ( 1.500μ και 1.000μ ) με λεωφορείο των διοργανωτών. Αναχώρηση από Βολισσό18.15.

 

 • ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: Εμφιαλωμένα νερά θα παρέχονται στους αθλητές-τριες στα εξής σημεία :Στην παραλία της Λήμνου ,στα 1.500μ ( πρίν τον τερματισμό ) και στον τερματισμό.

 

 • ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗΑΓΩΝΑ: Θα υπάρχει ασθενοφόρο επανδρωμένο με ιατρικό προσωπικό.

 

 • ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΘΛΗΤΩΝ :Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους σακίδια για να τοποθετήσουν τα ρούχα που θα αφήσουν πρίν την εκκίνηση. Τα σακίδια θα μεταφερθούν στον τερματισμό με μέριμνα των διοργανωτών. Η παραλαβή των σακιδίων θα γίνει στον χώρο του Τερματισμού.

Προσοχή!!: Πάνω στο σακίδιο θα πρέπει να αναγράφεται με ευκρίνεια ο αριθμός συμμετοχής του αθλητή-τριας.Στον τερματισμό οι συμμετέχοντας θα παραλαμβάνουν το σακκίδιό τους, επιδεικνύοντας τον αριθμό συμμετοχής.

Οι διοργανωτές δεν θα φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τυχόν απώλειες αντικειμένων αξίας.

 

 • ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ : Η προθέρμανση – προετοιμασία των αθλητών-τριών θα γίνει στην Πλατεία Βολισσού.

 

 • ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η συμμετοχή στον αγώνα σε μη έγκυρα εγγεγραμμένους δρομείς ή δρομείς χωρίς αριθμό συμμετοχής.

 

 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ:

Α. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ότι τα προσωπικά δεδομένα τους μπορούν να παρέχονται σε τρίτους για τους σκοπούς χρονομέτρησης, σύνταξης καταλόγου αποτελεσμάτων, καθώς και της δημοσίευσής τους στο διαδίκτυο. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα κάθε συμμετέχοντα, που προκύπτουν από την δήλωση συμμετοχής του( προφορική ή γραπτή ), θα αποθηκεύονται και θα χρησιμοποιούνται για σκοπούς, που συνδέονται αποκλειστικά και μόνο με τη διεκπεραίωση του αγώνα. Με την δήλωση συμμετοχής ο συμμετέχων συμφωνεί ότι τα δεδομένα του/της είναι αποθηκευμένα και θα χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς του αγώνα.

 

Β.Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συναινούν στη χρήση της εικόνας τους κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους διοργανωτές, χορηγούς ή άλλους συνεργάτες της διοργάνωσης για σκοπούς που εξυπηρετούν την προβολή της, χωρίς κανένα δικαίωμα σε ολική ή μερική αποζημίωση για το λόγο αυτό.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ