23.1.2019 10:56

Κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού η διάλεξη για την εργομέτρηση που διοργανώθηκε από το Chiosrunning

Στη Χίο βρέθηκε το προηγούμενο Σάββατο ο κορυφαίος Εργοφυσιολόγος και ιδιόκτητης του αθλητικού κέντρου Εργοφυσιολογίας «MyAthlete», Νίκος Δημητριάδης, ως βασικός ομιλητής στη διάλεξη που διοργάνωσε το αθλητικός σύλλογος Chiosrunning σχετικά  με την εργομέτρηση.

Στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα συμβουλίων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον εκπαιδευτή σκύλων Παναγιώτη Κεραμιδά, να αναλύει την περίπτωση που κάποιος αθλητής(δρομέας-πεζός-ποδηλάτης)βρεθεί αντιμέτωπος με σκύλο ή αγέλη σκύλων κατά τη διάρκεια της άσκησης στην ύπαιθρο. Ο κ. Κεραμιδάς υπογράμμισε ότι το βασικό όλων είναι να διατηρήσει ο αθλητής τη ψυχραιμία του και μετά εξήγησε τις ενέργειες που μπορεί να κάνει για αν αποτρέψει τη «μάχη» με το σκύλο.

Στη συνέχεια ο Νίκος Δημητριάδης, αναφέρθηκε σε πλήθος μεταβλητών και βασικές ορολογίες της εργομέτρησης και τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο αθλητής και ο προπονητής του.

Ανέλυσε διεξοδικά την έννοια του «αναερόβιου κατωφλιού», γιατί έχει σημασία να βελτιώνεται, αναφέρθηκε στο διαχωρισμό της αερόβιας και αναερόβιας ικανότητας ενώ εξήγησε  τι είναι VO2max με χαρακτηριστικά παραδείγματα αθλητών.

Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη της ποικιλίας στην προπόνηση, αναφέροντας όλους τους τύπους προπονήσεων (διαλλειματική, τέμπο, long run, ανηφόρες,farlek,σπριντ κ.λ.π.) και πως αυτές οι εναλλακτικές προπονήσεις προσφέρουν τις απαραίτητες προσαρμογές (μυϊκές και αερόβιες/αναερόβιες) και τη σχέση τους με την έκκριση γαλακτικού οξέος. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην ανάλυση της έννοιας της «δρομικής οικονομίας» και πως αυτή επιτυγχάνεται!

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ