1.2.2013 13:21

Χιώτης ο Τάκης Φύσσας

ΚΑΡΔΑΜΥΛΙΤΙΣΣΑ Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ 2004

Ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 και τωρινός manager των Εθνικών ομάδων Τάκης Φύσσας έχει Χιώτικη καταγωγή και μάλιστα Καρδαμυλίτικη. Mιλώντας στον «π» εκφράζει την επιθυμία του να επισκεφθεί κάποια στιγμή το νησί μας και να γνωρίσει τον τόπο για τον οποίο έχει ακούσει πολλά από τη γιαγιά του.

 «Έχω Χιώτικες ρίζες, η γιαγιά μου από την πλευρά του πατέρα ήταν Φράγκου από τα Καρδάμυλα, με συγγένεια με τις οικογένειες Φύσσα. Όμως το επίθετο μου δεν έχει καμία σχέση με τον κλάδο των οικογενειών Φύσσα της Χίου. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήλθα για πρώτη φορά εδώ σαν μέλος του προπονητικού  team  της εθνικής.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω καθόλου το νησί και σίγουρα θα επιδιώξω με την πρώτη ευκαιρία να επισκεφθώ τον τόπο των προγόνων μου για διακοπές. Έχω ακούσει πολλά για τα Καρδάμυλα και τη Χίο, στη Νέα Σμύρνη που μένω υπάρχουν πολλοί Χιώτες, παλιά η γειτονιά μου ήταν σχεδόν Χιώτικη αποικία, γι’ αυτό έμενε εκεί και η οικογένεια του πατέρα μου. Έχω ακούσματα, ευχαριστώ τον πρόεδρο της ΕΠΟ που έστω και έμμεσα μου έδωσε την ευκαιρία να έλθω».

 

Άμεση επαφή

Αναφερόμενος στο σεμινάριο, έδωσε συγχαρητήρια στην Ε.Π.Σ. Χίου για τη διοργάνωση και  τόνισε ότι σαν ομοσπονδία και εθνική έχουν αρχίσει να αποκτούν άμεση επαφή με τα περιφερειακά και ενωσιακά πρωταθλήματα για να αναπτύξουν σωστά το ποδόσφαιρο στις κοιτίδες του, που δεν είναι άλλες από τα περιφερειακά φυτώρια.

«Έχουμε χωρίσει την Ελλάδα σε πέντε περιφερειακές ενώσεις και μαζί με το Λεωνίδα Βόκολο ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα επισκέψεων, με τελευταίο σταθμό τη Χίο. Βλέπουμε τα Ενωσιακά και Περιφερειακά πρωταθλήματα που διοργανώνουμε με νέο σχεδιασμό, σκύβουμε το κεφάλι  πάνω από τα παιδιά που τόσα χρόνια περνούσαν απαρατήρητα επειδή δεν υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός.

Φτιάχνουμε την εθνική Κάτω των 15 Ετών, μια νέα ομάδα στα εθνικά κλιμάκια που θα αποτελείται αποκλειστικά από παιδιά που θα προέρχονται από τα Ενωσιακά και Περιφερειακά πρωταθλήματα. Είναι κάτι πρωτοποριακό που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα.

 Δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά της επαρχίας να δείξουν το ταλέντο τους και να αξιοποιηθούν, έχουμε υπεύθυνους συντονιστές και προσπαθούμε να προωθήσουμε το νέο μοντέλο με αξιολογήσεις που έχουμε καταγράψει ήδη με το σύστημα data base.

Τα μικρά παιδιά θα κριθούν αξιοκρατικά, 44 από αυτά θα αποτελέσουν τον πρώτο πυρήνα και σταδιακά να καταλήξουμε στα 25 που θα αποτελέσουν την πρώτη ομάδα της εθνικής Κάτω των 15 Ετών.

Ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το καλοκαίρι που όπως λέει θα προσπαθήσει να επανέλθει για διακοπές, δηλώνει την ικανοποίηση του για την επιτυχία του σεμιναρίου και την πεποίθηση του ότι στη Χίο υπάρχει καλό και αξιοποιήσιμο ποδοσφαιρικό υλικό.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ