23.6.2022 12:58

Τι πρέπει να κάνω για να δημιουργήσω το δικό μου ecig store

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια έξυπνη επιλογή, εάν σκέφτεστε την επιχειρηματικότητα. Βλέπουμε πως στην Ελλάδα, συνεχώς ανοίγουν πολλά καταστήματα και αυτό σημαίνει πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Παρακάτω θα δεις τι πρέπει να κάνεις ή αλλιώς τα αρχικά βήματα για να ανοίξεις το πρώτο σου Ecig Store:

 

Φτιάξε ένα επιχειρηματικό σχέδιο

Κατ’ αρχήν, φτιάξε ένα επιχειρηματικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της επιχείρησης σου που θα περιλαμβάνει ηλεκτρονικά τσιγάρα. Ένα ecig κατάστημα δεν είναι μια απλή υπόθεση. Χρειάζεται οργάνωση, στρατηγική και μελέτη εάν θέλεις να γίνει βιώσιμο και να σου αποφέρει κέρδη. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια επένδυση που είναι καινοτόμα, νέα στην αγορά και έχει μεγάλες προοπτικές οικονομικού οφέλους. Προγραμμάτισε πόσο προσωπικό θα απασχολείς και φρόντισε να βρεις εξειδικευμένους πωλητές, αλλά και για την εξυπηρέτηση πελατών με πείρα και γνώσεις στο αντικείμενο.

 

Τακτοποίησε τα νομικά και διαδικαστικά θέματα

Κάνε την απαραίτητη εγγραφή στην εφορία και πάρε την άδεια λειτουργίας για το ecig κατάστημα που θέλεις να δημιουργήσεις. Ένα κατάστημα ηλεκτρονικών τσιγάρων πρέπει να πληρεί τις προδιαγραφές από νομική άποψη, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του. Υπάρχουν σαφής κανονισμοί που πρέπει να ακολουθήσεις για να μην έχεις θέματα στο μέλλον. Παράλληλα, εξασφάλισε την παρουσία της επιχείρησης σου στα Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης προωθώντας το ηλεκτρονικό τσιγάρο με κάθε ευκαιρία.

 

Προμηθεύσου τον εξοπλισμό και τα προϊόντα

Προμηθεύσου τον απαιτούμενο εξοπλισμό και εξασφάλισε αποθηκευτικούς χώρους. Είτε πρόκειται για φυσικό είτε για ηλεκτρονικό κατάστημα, ο εξοπλισμός είναι προτεραιότητα. Σαφώς και πρέπει να έχεις βρει συνεργάτες και προμηθευτές από όπου θα αγοράζεις τα προϊόντα σου και ότι σχετίζεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, όπως αξεσουάρ και ανταλλακτικά. Δες ποιες είναι οι καλύτερες προσφορές που θα σου δώσουν και αποφάσισε ανάλογα. Μην κοιτάξεις μόνο τις φτηνές λύσεις, αλλά εστίασε στην ποιότητα. Εκείνη θα σου φέρει πελάτες και θα τους διατηρήσει κιόλας.

 

Άνοιξε έναν επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό

Για ένα ecig store, θα χρειαστεί να ανοίξεις έναν επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό, όπου θα γίνονται όλες οι συναλλαγές σου. Από τις πληρωμές των προμηθευτών και των φόρων έως και τον έλεγχο των κερδών σου σε καθημερινή βάση. Επίσης, η απόκτηση μιας επαγγελματικής πιστωτικής κάρτας θα σου λύσει τα χέρια για αγορές που θέλεις να κάνεις. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι να την αποπληρώνεις έγκαιρα για την αποφυγή τόκων και να μην την χρησιμοποιείς για προσωπικά έξοδα και αγορές.

 

Απόκτησε το απαραίτητο κεφάλαιο έναρξης

Υπάρχουν φορές που δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κεφάλαια για να ανοιχτεί μια επιχείρηση. Μια λύση είναι να ζητήσεις κάποιο δάνειο ώστε να ξεκινήσεις τη λειτουργία ενός ecig store. Όσον αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο, οι τράπεζες το βλέπουν ως προϊόν που εξελίσσεται και για αυτό υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να σου χορηγήσουν κάποιο δάνειο. Και σε αυτή την περίπτωση, τακτοποίησε τις οφειλές του δανείου σου εγκαίρως και αν μπορείς προσπάθησε για την γρήγορη αποπληρωμή του.

 

Δημιουργία E-Shop

Ακόμα και αν έχεις επιλέξει τη δημιουργία ενός φυσικού καταστήματος, το να σχεδιάσεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι βασικό βήμα για πολλούς λόγους. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που θέλεις να εμπορευτείς πρέπει να προβάλλονται στο διαδίκτυο. Έτσι, θα υπάρχει πρόσβαση από πολλούς πιθανούς πελάτες να σε βρίσκουν και να τα αγοράζουν. Ο σχεδιασμός μιας σωστής ιστοσελίδας αποτελεί το πρώτο βήμα και καλό είναι να απευθυνθείς στους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου που ασχολούνται με το ecig.

Όπως είδαμε παραπάνω, τα βήματα για τη δημιουργία ενός καταστήματος είναι σαφή, αν και τουλάχιστον τα βασικά που αναφέρθηκαν. Φυσικά και υπάρχουν πολύ περισσότερα που πρέπει να κάνεις μιας που η θεωρία από την πράξη διαφέρει. Εφόσον θέλεις να ασχοληθείς με το ηλεκτρονικό τσιγάρο και το στήσιμο αυτής της επιχείρησης, κάνε μια εκτενή έρευνα πριν ξεκινήσεις. Τέλος, συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες από την αρχή που θα σε βοηθήσουν, έτσι ώστε να κερδίσεις και χρόνο και χρήμα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ