10.12.2020 16:46

SOFTONE – Η ελληνική δύναμη στην αγορά της μηχανογράφησης

H SoftOne ιδρύθηκε το 2002 και πλέον θεωρείται μία από τις πιο καινοτόμες και καταξιωμένες εταιρείες στην αγορά της μηχανογράφησης με πρωτοποριακές και βραβευμένες λύσεις σε συστήματα ERP και CRM που έχουν πιστοποιηθεί και βραβευθεί. 

Είναι 100% ελληνική εταιρεία όπου στα ιδρυτικά της μέλη συγκαταλέγονται κάποια από τα πλέον διακεκριμένα στελέχη της αγοράς, με ιστορία και τεράστια εμπειρία στο χώρο της μηχανογράφησης.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της SOFTONE?

Δύο είναι οι βασικοί άξονες στρατηγικής της Softone που συνάμα αποτελούν και τα «μυστικά» της επιτυχίας της πορείας της. 

Το πρώτο είναι η έγκαιρη πρόβλεψη ευκαιριών για επένδυση στην τεχνολογία του υπολογιστικού νέφους(cloud) καινοτομώντας και δημιουργώντας προϊόντα μηχανογράφησης που προσφέρονται ως υπηρεσία (software as a service). Aυτό σημαίνει πως μία επιχείρηση αντί να αγοράζει το λογισμικό ως δικό της περιουσιακό στοιχείο με την όποια επιβάρυνση στο κόστος λειτουργίας της, μπορεί, μέσω της SoftOne να ενοικιάζει υπηρεσίες ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητές της κι έτσι να επωφελείται και να εξοικονομεί πόρους. Αυτή η υπηρεσία είναι που έχει κάνει τη SoftOne να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό και να διακρίνεται. 

Το δεύτερο μυστικό της επιτυχίας της SOFTONE, όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει και ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Αντώνης Κυριαζής, έχει να κάνει με το μοντέλο της ίδιας της επιχείρησης το οποίο βασίζεται στην αρχή «Ποτέ δεν πουλάμε απευθείας στον πελάτη. Μόνον μέσω συνεργατών». Μέσω αυτής της πολιτικής, έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν μεγάλο αριθμό συνεργατών οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες της Softone σε όλη την Ελλάδα με χαμηλό κόστος, κάτι που είναι ελκυστικό και επιθυμητό από την αγορά και τους πελάτες. 

Ταυτόχρονα, η διοίκηση της SoftOne έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και πέραν των Ελληνικών συνόρων εφαρμόζοντας και στο εξωτερικό το ίδιο μοντέλο συνεργασιών και εξυπηρέτησης πελατών. 

Η δέσμευση της SOFTONE προς τους πελάτες

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Softone, πέραν των καινοτόμων λύσεων που παρέχει στην αγορά, είναι η αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών της και η ευελιξία της στο να δίνει λύσεις στα προβλήματά τους. Οι αξίες της βασίζονται στο δίπολο «συνέπεια και υπευθυνότητα» στην υποστήριξη των πελατών της, ανεξαρτήτως μεγέθους. 

Οι βασικές υπηρεσίες που παρέχει η SOFTONE

H Softone παρέχει μία μεγάλη γκάμα υπηρεσιών στους πελάτες της κι αυτό γιατί τόσο η δομή όσο και η στελέχωση της εταιρείας, της δίνει τη δυνατότητα να είναι ευέλικτη, άμεση και αποτελεσματική.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες που παρέχει είναι:

  • Project Management

  • Παραμετροποίηση

  • Business Analysis

  • Ανάπτυξη ειδικών λειτουργιών (customization)

  • Business Process Re-engineering

  • Data Migration

Ενδεικτικά κάποια από τα καινοτόμα προϊόντα της SOFTONE

1. Soft1 Cloud ERP

Το Soft1 Cloud ERP Series5 είναι η σύγχρονη λύση μηχανογράφησης για μία επιχείρηση, εύκολο στη χρήση και αποτελεσματικό. Προσαρμόζεται στις απαιτήσεις κάθε επιχείρησης με χαμηλό κόστος και χωρίς να υπάρχει ανάγκη απασχόλησης ανθρώπινου δυναμικού από το τμήμα ΙΤ. Υποστηρίζει ένα μεγάλο σύνολο δραστηριοτήτων μίας επιχείρησης από την παραγωγή έως τις πωλήσεις με αποτέλεσμα η επιχείρηση να έχει όφελος από την μείωση στα λειτουργικά της κόστη. Λειτουργώντας στα data centers της πλατφόρμας Microsoft Windows Azure, το Soft1 Cloud ERP Series5 αξιοποιεί τις δυνατότητες και την τεχνολογία της Microsoft με ασφάλεια και αξιοπιστία. 

 

2. Soft1 Cloud CRM

Το Soft1 Cloud CRM Series5 δίνει την δυνατότητα, υπό μορφή υπηρεσίας, στις επιχειρήσεις να επικοινωνούν με τους πελάτες τους και να ανταποκρίνονται ταχύτατα στις ανάγκες τους (software as a service). Κι αυτό το προϊόν λειτουργεί πάνω στην πλατφόρμα Windows Azure της Microsoft.

 

3.Enterprise Mobility – Soft1 360

Πρόκειται για μία ακόμα προϊοντική καινοτομία της SoftOne που δίνει τη δυνατότητα σε μία επιχείρηση να υλοποιήσει τις καθημερινές της ανάγκες από οπουδήποτε χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε φορητή συσκευή. Δίνει τη δυνατότητα επέκτασης της εμβέλειας του Soft1 ERP Series5, επιτρέποντας την απομακρυσμένη πρόσβαση και χρήση του από οποιαδήποτε συσκευή. 

 

4. EINVOICING

Η SOFTONE είναι επίσημα πιστοποιημένη από την ΑΑΔΕ και πλέον ένας από τους πιο αξιόπιστους παρόχους στην ηλεκτρονική διαβίβαση κάθε είδους παραστατικού: Β2Β, Β2c, B2G. Eγγυάται, σε realtime , την αξιόπιστη διασύνδεση μίας επιχείρησης με την ΑΑΔΕ και την αποστολή των ηλεκτρονικών παραστατικών, προς τους πελάτες, τη στιγμή ακριβώς της έκδοσής τους. 

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να αναφερθούμε ότι η SoftOne είναι μέλος του Ομίλου Εταιρειών Olympia, συμφερόντων του Πάνου Γερμανού, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Η Softone πρωταγωνιστεί στο ελληνικό γίγνεσθαι της αγοράς της μηχανογράφησης μέσα από την καινοτομία των προϊόντων της, την υψηλή προστιθέμενη αξία τους και τις προσιτές τιμές τους.  

Είναι μία εταιρεία, υπόδειγμα, με μοντέρνα δομή και όραμα που για τα επόμενα χρόνια θα μας εκπλήξει θετικά με τα νέα καινοτόμα προϊόντα της και τις έξυπνες επιχειρηματικές της δραστηριότητες. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ