ΣΠΙΤΙ

29.1.2021 13:27

Σημάδια που σας δείχνουν ότι πρέπει να σταματήσετε να νοικιάζετε σπίτι

Πολλοί ενοικιαστές κάνουν αρκετά συχνά αυτήν την ερώτηση στον εαυτό τους: “Μήπως ήρθε η ώρα να αγοράσω ένα σπίτι;”.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Η ενοικίαση ενός ακινήτου είναι εύκολη για όλους μας. Μας παρέχει μεγάλη ευελιξία και οικονομική ασφάλεια. Όταν νοικιάζετε μια κατοικία, δεν σας απασχολούν προβλήματα πληρωμής όπως είναι η εμφάνιση κάποιας σοβαρής βλάβης ή επισκευή της κατοικίας σας, διότι αυτό θεωρείται αρμοδιότητα του ιδιοκτήτη της. Μπορείτε επίσης να μετακινηθείτε ανά πάσα στιγμή σε κάποιο άλλο οίκημα, χωρίς έναν πιθανό κίνδυνο κατάσχεσης της κατοικίας σας. Η ενοικίαση είναι μια άμεση και απλή λύση στέγασης και γι’ αυτούς τους λόγους, ορισμένοι την προτιμούν σε σύγκριση με την ιδιοκτησία ενός ακινήτου. Σίγουρα και τα χρέη της πανδημίας παίζουν καταλυτικό ρόλο σε όλο αυτό.

Ωστόσο, παρά την απλή φύση της ενοικίασης κατοικίας, ένα τεράστιο ποσοστό των πολιτών έχουν στην κατοχή τους σπίτια και διαμερίσματα σε όλη την έκταση της χώρας. Εάν λοιπόν διαβάζετε το συγκεκριμένο άρθρο, πιθανότατα σκέφτεστε να γίνετε ιδιοκτήτης μιας ακίνητης περιουσίας (real estate). Παρόλο που κανένα άρθρο δεν μπορεί να δώσει απάντηση στις δικές σας ατομικές ανάγκες, ακολουθούν κάποια κοινά σημάδια τα οποία δηλώνουν ότι ίσως είναι η κατάλληλη ώρα να πάψετε να μένετε με τη χρήση ενοικίου και ότι θα πρέπει να επενδύσετε σε μια σταθερή ιδιόκτητη κατοικία.

Έχετε αποταμιεύσει αρκετά χρήματα για την αγορά ενός ακινήτου

Ένα από τα καλύτερα μέρη για να ξεκινήσετε κατά τη διαδικασία αγοράς ενός ακινήτου, είναι ο ίδιος σας ο τραπεζικός λογαριασμός! Εάν λοιπόν έχετε αποταμιεύσει εδώ και καιρό αρκετά χρήματα για την αποπληρωμή της προκαταβολής ενός ακινήτου, τότε αυτό αποτελεί ένα ξεκάθαρα ένα σημάδι πως βρίσκεστε αρκετά κοντά στην απόκτηση ενός ακινήτου. Ο υπολογισμός της αποπληρωμής ενός στεγαστικού δανείου είναι σίγουρα σημαντικός για την απόκτηση ενός ακινήτου, καθώς βέβαια και η εύρεση της οικονομικότερης στεγαστικής λύσης. Η Divine Property είναι μια κυρίαρχη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων που προσφέρει σημαντικές προσφορές σε εσάς, ώστε να κάνετε δικό σας το ακίνητο των ονείρων σας. Ακίνητα που μέχρι πριν λίγο καιρό τα βλέπατε μόνο στη φαντασία σας, τώρα μπορούν να γίνουν πραγματικά δικά σας.

Νιώθετε μια έντονη ανάγκη “σταθεροποίησης”

Η ενοικίαση μπορεί να μοιάζει ελκυστική για τα άτομα που κάνουν τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα και γενικότερα δεν έχουν καταφέρει ακόμη να σταθεροποιήσουν τη ζωή τους και είναι λογικό. Αποτελεί ιδανική επιλογή για όλους εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν σχεδιάσει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο ζωής, ενώ αντίθετα επιλέγουν μια πιο ευέλικτη λύση στέγασης. Ωστόσο, υπάρχουν και τα άτομα που έχουν αποκτήσει μια σταθερότητα στη ζωή τους και έχουν αποφασίσει να εγκατασταθούν σε μια συγκεκριμένη περιοχή, ώστε να ζήσουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα - μέχρι τη συνταξιοδότησή τους και τον ερχομό της τρίτης ηλικίας.

Επιθυμείτε περισσότερο προσωπικό χώρο

Ως νεαρότερο άτομο, ένα μικρό διαμέρισμα με τα απολύτως απαραίτητα σίγουρα θα σας είναι αρκετό. Ένας καναπές, ένα κρεβάτι και ένας χώρος στον οποίο μπορείτε να εργαστείτε, αρκούν για να ζήσετε με άνεση σε ένα σπίτι. Με τη δημιουργία μιας οικογένειας και τον ερχομό των παιδιών αυτές οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται, όπως και οι ανάγκες σας για τον προσωπικό σας χώρο. Όλη αυτή η άνεση και η ελευθερία χώρου ενός σπιτιού, μπορεί να αποκτηθεί αποκλειστικά από την αγορά ενός ακινήτου, που θα επιτρέψει σε εσάς και την οικογένειά σας να απολαύσετε όλες τις πιθανές ανέσεις που θα σας προσφέρει ο χώρος σας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ