21.1.2021 11:00

Γιατί το πλυντήριο πιάτων σας αφήνει υγρά τα πιάτα σας μετά από την πλύση

Το να στεγνώνετε με το χέρι σας κάθε ποτήρι και κάθε πιάτο μετά από κάθε κύκλο πλύσης του πλυντηρίου πιάτου σας μπορεί να είναι μια κουραστική και χρονοβόρα διαδικασία. Αλλά προτού ανατρέξετε για την επισκευή του πλυντηρίου σας, υπάρχουν ορισμένες βασικές ενέργειες και συμβουλές συντήρησης για το πλυντήριο πιάτων σας που μπορεί να σας φέρουν τη λύση. Από την ακατάλληλη φόρτωσή του έως την έλλειψη του λαμπρυντικού σας προϊόντος, οι λόγοι για τους οποίους το πλυντήριο πιάτων σας αφήνει τα πιάτα βρεγμένα  μπορεί να είναι πολλοί, αλλά είναι σίγουρα αντιμετωπίσιμοι.

Βλάβη σε κάποιο εσωτερικό εξάρτημα του πλυντηρίου

Εάν οι παραπάνω λόγοι δεν λύσουν το πρόβλημά σας, τότε κατά πάσα πιθανότητα τα υγρά πιάτα σας να οφείλονται σε κάποια εσωτερική βλάβη του πλυντηρίου σας. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείτε τη βοήθεια κάποιας αξιόπιστης εταιρείας που ειδικεύεται στην επισκευή πλυντηρίου πιάτων. Μερικές από τις πιο συχνές δυσλειτουργίες που εμφανίζονται συχνότερα, είναι:

Βλάβη στον κινητήρα και τον ανεμιστήρα εξαερισμού: Ορισμένα συστήματα εξαερισμού χρησιμοποιούν έναν ανεμιστήρα που προωθεί τον υγρό αέρα εκτός του πλυντηρίου. Εάν ο ανεμιστήρας δυσλειτουργεί, τα πιάτα δεν θα στεγνώσουν σωστά.

Βλάβη σε εσωτερικό εξάρτημα θέρμανσης: Ένα θερμαντικό στοιχείο μπορεί να καεί ή να υπολειτουργεί με την πάροδο του χρόνου και της συνεχής χρήσης, αφήνοντας τα πιάτα σας υγρά στο τέλος κάθε πλύσης.

Γιατί λοιπόν το πλυντήριό μου δεν στεγνώνει τα πιάτα μου; Αποδεικνύεται ότι οι απαντήσεις σ’ αυτό ερώτημα είναι λιγότερο περίπλοκες απ’ ότι πιθανόν να περιμένατε. Ενώ οι δυσλειτουργίες ενός πλυντηρίου πιάτων είναι πάντοτε πιθανές, μερικές φορές οι απλούστερες αλλαγές στις καθημερινές σας πρακτικές και συνήθειες, μπορούν να κάνουν αισθητή τη διαφορά. Πάμε να ανακαλύψουμε τους λόγους λοιπόν:

Τα πιάτα σας δεν φορτώνονται σωστά στο εσωτερικό του

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους ένα πλυντήριο πιάτων αφήνει τα πιάτα υγρά είναι η ακατάλληλη φόρτωση του εσωτερικού του. Η λανθασμένη τοποθέτηση των πιάτων σε κάθε ράφι και εσοχή του ή η υπερφόρτωσή του με πάρα πολλά βρώμικα πιάτα μπορεί να περιορίσει τη ροή του αέρα για το στέγνωμα, αφήνοντας τα αντικείμενα υγρά. Επιπλέον, το πλυντήριο πιάτων δεν θα καταφέρει να καθαρίσει αποτελεσματικά τα πιάτα σας σε περίπτωση υπερφόρτωσης, διότι το νερό και το απορρυπαντικό δεν θα καταφέρουν να φτάσουν σε όλα τα πιθανά σημεία.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές φόρτωσης για τα ράφια του πλυντηρίου σας για πιο στεγνά πιάτα μετά από κάθε κύκλο πλύσης:

  • Άνω σχάρα: Κρατήστε αυτό το ράφι για γυάλινα σκεύη, κούπες και μικρά μπολ. Τοποθετήστε τα ανάποδα και υπό γωνία για καλύτερο ξέβγαλμα και στέγνωμα.

  • Κάτω σχάρα: Σχεδιασμένη για πιάτα δείπνου και μαγειρικά σκεύη, τοποθετήστε τα αντικείμενά στραμμένα προς το εσωτερικό του ή ανάποδα για καλύτερη πρόσβαση του αέρα. Βεβαιωθείτε πως υπάρχει επαρκής χώρος μεταξύ κάθε αντικειμένου, τοποθετώντας ένα πιάτο σε κάθε υποδοχή.

  • Καλάθι μαχαιροπήρουνων: Αποφύγετε το φώλιασμά τους και αυξήστε τη ροή του αέρα εναλλάσσοντας τα πιρούνια, τα κουτάλια και τα μαχαίρια το ένα δίπλα στο άλλο.

Λανθασμένη εκφόρτωση των πιάτων σας

Η σειρά με την οποία αφαιρείτε τα πιάτα σας μπορεί να δημιουργεί την λανθασμένη εικόνα ότι τα πιάτα σας δεν στεγνώνουν φυσιολογικά. Η εκφόρτωση της επάνω σχάρας πριν την κάτω σχάρα επιτρέπει τις σταγόνες του νερού να πέσουν πάνω στα στεγνά σας πιάτα, κάνοντάς τα να φαίνονται υγρά. Γι’ αυτό πάντα να αφαιρείτε την κάτω σχάρα πρώτη, ώστε το νερό που στάζει από την κορυφή να μην δημιουργεί την ψευδαίσθηση της δυσλειτουργίας του πλυντηρίου σας.

Τα πλαστικά αντικείμενα δεν στεγνώνουν τόσο γρήγορα

Αναρωτιέστε πως να βελτιώσετε το στέγνωμα στο πλυντήριο πιάτων σας; Μια καλή λύση θα ήταν να πλένετε στο χέρι τα πλαστικά σας σκεύη, κι αυτό γιατί το πλαστικό σαν υλικό δεν συγκρατεί τη θερμότητα, όπως επίσης και άλλα υλικά όπως το γυαλί ή τα κεραμικά σκεύη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη βραδύτερη εξάτμιση των σταγονιδίων του νερού, αφήνοντας τα πλαστικά σας σκεύη υγρά, ενώ τα υπόλοιπα σκεύη σας πιθανόν να έχουν στεγνώσει.

Η ρύθμιση του στεγνώματος μπορεί να μην είναι ενεργοποιημένη

Ορισμένα πλυντήρια πιάτων χρησιμοποιούν θερμό αέρα ή άλλες λειτουργίες στεγνώματος για να στεγνώσουν τα πιάτα πιο γρήγορα μετά το πλύσιμο. Ωστόσο, αυτές οι λειτουργίες πρέπει να ενεργοποιηθούν πριν το ξεκίνημα του κύκλου πλύσης. Εάν λοιπόν πιστεύετε πως το πλυντήριο πιάτων σας αφήνει βρεγμένα τα πιάτα σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τις λειτουργίες στεγνώματος πριν το ξεκίνημα. Εδώ είναι σημαντικό να σημειωθεί πως δεν χρησιμοποιούν όλα τα μοντέρνα πλυντήρια πιάτων το ίδιο σύστημα στεγνώματος.

Μη χρήση του λαμπρυντικού πιάτων

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε την απόδοση του στεγνώματος στο πλυντήριο πιάτων σας είναι να προσθέστε λαμπρυντικό. Αν και αρκετά συχνά διαφημίζεται ως προωθητικό λάμψης, στην πραγματικότητα αποτελεί ένα σημαντικότατο παράγοντα για τη διαδικασία του στεγνώματος. Καταφέρνει να διασπάσει τη δομή των σταγονιδίων του νερού, επιτρέποντας το πιο γρήγορο στέγνωμα. Έτσι, ανεξάρτητα του μοντέλου του πλυντηρίου σας, χρησιμοποιήστε λαμπρυντικό σε κάθε κύκλο πλύσης για να διαλύσετε τυχόν σταγονίδια.

Κλείνοντας, η επισκευή του πλυντηρίου πιάτων σας σίγουρα είναι μια απαιτητική διαδικασία. Η αναζήτηση και η εύρεση όμως της κατάλληλης εταιρείας πλέον γίνεται εξ ολοκλήρου με τη χρήση του διαδικτύου. Αυτό θα λέγαμε πως διευκολύνει την όλη διαδικασία. Οποιοσδήποτε επαγγελματίας τεχνικός ο οποίος προσπαθεί να “εμφανιστεί” μπροστά από τους πιθανούς του πελάτες, χρειάζεται να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικές υπηρεσίες SEO, ώστε να αυξήσει το πελατολόγιο και την προβολή του. 

Χρησιμοποιώντας αυτούς τους τρόπους προβολής της επιχείρησής του, θα καταφέρει να βρεθεί την κατάλληλη ώρα που και εσείς οι ίδιοι θα τον χρειαστείτε. Γιατί το πλυντήριο πιάτων σας είναι ακόμα μια ηλεκτρονική συσκευή, η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να παρουσιάσει οποιαδήποτε είδους βλάβη, γι’ αυτό και γεννιέται η ανάγκη για μια άμεση, αποτελεσματική και αξιόπιστη τεχνική λύση.
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ