27.7.2022 17:11

Φίλτρα Αέρα - Ό,τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Η καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής μας. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την υγεία σας είναι να χρησιμοποιήσετε καλά και πιστοποιημένα συστήματα καθαρισμού του αέρα. Ένας τέτοιος καθαριστής έχει τη δυνατότητα ν’ απομακρύνει τα επιβλαβή σωματίδια χημικά και τη σκόνη από τον αέρα. Η παρουσία τους είναι συχνά υπεύθυνη για την εμφάνιση αλλεργιών, άσθματος και άλλων ασθενειών του αναπνευστικού.

Γι’ αυτόν τον λόγο τα φίλτρα αέρα συνιστούν την ιδανική λύση για καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Παρακάτω θα δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε πριν αναζητήσετε την καλύτερη συσκευή για το σπίτι σας.

Τι Είναι τα Φίλτρα Αέρα;

Οι καθαριστές ή φίλτρα αέρα είναι συσκευές που φιλτράρουν τον αέρα ενός χώρου. Μια τέτοια συσκευή αφαιρεί τα σωματίδια και χημικά που υπάρχουν στον αέρα, όπως είναι μικρόβια, βακτήρια, μούχλα και σκόνη, και τον επαναδιοχετεύει στο χώρο φιλτραρισμένο καθαρό και υγιεινό. Υπάρχουν πλέον πολλοί καθαριστές αέρα, οι οποίοι διαφέρουν σε σχέση με την αποδοτικότητά τους αλλά και τον αριθμό των φίλτρων που χρησιμοποιούν.

Γιατί Είναι Απαραίτητα σε Κάθε Σπίτι

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αναδείξει την ανάγκη για το φιλτράρισμα του αέρα στο σπίτι. Ενώ στους εξωτερικούς χώρους δεν μπορείτε να ελέγξετε την ποιότητα του αέρα, στον προσωπικό σας χώρο έχετε τη δυνατότητα ν’ αφαιρέσετε τους παθογόνους μικροοργανισμούς, χημικά και άλλους ρύπους. Έτσι, προστατεύετε τόσο τον εαυτό σας όσο και την οικογένειά σας. Ακόμα, η ποιότητα του αέρα επηρεάζει την ατμόσφαιρα του χώρου αφού αφαιρεί τη μούχλα και τη σκόνη.

Πώς Λειτουργούν οι Καθαριστές Αέρα;

Τα φίλτρα αέρα λειτουργούν μ’ ένα συνδυασμό φίλτρων που έχουν τη δυνατότητα να συγκρατούν τα σωματίδια και χημικά που εντοπίζονται στον αέρα και να σκοτώνουν τους μικροοργανισμούς και ιούς. Η αποδοτικότητα της συσκευής επηρεάζεται από το συνδυασμό των φίλτρων, μιας και καθένα από’ αυτά έχει αναπτυχθεί για ν’ απομακρύνει διαφορετικούς μικροοργανισμούς και σωματίδια. Ενδεικτικά, υπάρχουν καθαριστές αέρα που χρησιμοποιούν 8 στάδια φιλτραρίσματος και περιλαμβάνουν φίλτρα ενεργού άνθρακα, αντιβακτηριδιακά φίλτρα και φίλτρα HEPA μεταξύ άλλων. Ο υποψήφιος αγοραστής βέβαια πρέπει να έχει υπόψη, ότι για αποτελεσματικότερο καθαρισμό του αέρα ο ιονιστής είναι αδιαπραγμάτευτα απαραίτητος.

Τα Χαρακτηριστικά που Πρέπει να Προσέξετε

Πριν αγοράσετε έναν καθαριστή αέρα, θα πρέπει να ελέγξετε τα χαρακτηριστικά του ώστε να καταλάβετε εάν καλύπτει τις απαιτήσεις σας. Τα πιο βασικά απ’ αυτά είναι τα εξής:

#1 Μέγιστος Χώρος Κάλυψης

Ένα από τα πρώτα χαρακτηριστικά των φίλτρων αέρα είναι η κάλυψη που σας παρέχουν. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν θέλετε να τοποθετήσετε τη συσκευή σ’ ένα μεγάλο χώρο. Κάθε συσκευή έχει μια ένδειξη που σας ενημερώνει για το μέγιστο χώρο κάλυψης.

#2 Συνδυασμός Φίλτρων

Ακόμα ένα στοιχείο που πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά είναι ο συνδυασμός των φίλτρων που έχει η κάθε συσκευή. Για παράδειγμα, υπάρχουν καθαριστές που περνούν τον αέρα από οκτώ στάδια φιλτραρίσματος ώστε να εγγυώνται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

#3 Particle Matter (PM)

Το επόμενο χαρακτηριστικό ονομάζεται particle matter κι έχει να κάνει με το μέγεθος των μικροοργανισμών που μπορούν να φιλτράρουν τα φίλτρα αέρα. Όσο πιο μικρά σωματίδια μπορεί να φιλτράρει μια συσκευή, τόσο καθαρότερη θα είναι και η ατμόσφαιρα στο χώρο σας.

Ζούμε σε μια εποχή, όπου πλαστικό και χημικά κυριαρχούν στην ατμόσφαιρα και κατακλύζουν την καθημερινότητά μας. Επιλέγοντας φίλτρα νερού μεριμνούμε για το καθαρό νερό στο σπίτι μας απαλλαγμένο από επιβλαβείς χημικές ουσίες, ενώ με τον κατάλληλο καθαριστή αέρα, διασφαλίζουμε καθαρή ατμόσφαιρα στον προσωπικό μας χώρο κάθε μέρα. Μεριμνώντας για την ποιότητα του αέρα και του νερού στο σπίτι μας πετυχαίνουμε καλύτερη ποιότητα ζωής με 2 απλές κινήσεις.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

Tags: ΣΠΙΤΙ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ