16.2.2021 12:08

Έξυπνοι Μηχανισμοί για Μοντέρνες Ντουλάπες

Αν και οι έξυπνοι μηχανισμοί έχουν εφαρμογή τόσο στις κλασικές όσο και στις μοντέρνες ντουλάπες υπνοδωματίου, ωστόσο είναι γεγονός πως έμπνευση τους αποτελεί η σύγχρονη φιλοσοφία στο σχεδιασμό επίπλων, που προτάσσει πάντα τη λειτουργικότητα και την εύκολη οργάνωση της καθημερινότητας μας. Έτσι, μια μοντέρνα ντουλάπα θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι εξοπλισμένη με όλους εκείνους τους μηχανισμούς που θα κάνουν την οργάνωση του περιεχομένου της παιχνιδάκι!

Τι μηχανισμούς να βάλετε στη ντουλάπα σας;

Οι έξυπνοι μηχανισμοί έχουν κατακλύσει την αγορά, ενώ διαρκώς στο προσκήνιο έρχονται νέες ιδέες για την τέλεια διάταξη του εσωτερικού μιας ντουλάπας. Άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο χρηστικές, κάποιες πιο οικονομικές και κάποιες πιο ακριβές, ωστόσο όλες στοχεύουν στο ίδιο αποτέλεσμα: τη μέγιστη εργονομία και την απόλυτη λειτουργικότητα μιας μοντέρνας ντουλάπας υπνοδωματίου. Ποιοι από τους μηχανισμούς αυτούς, λοιπόν, είναι απολύτως απαραίτητοι για να αποκτήσει η ντουλάπα σας την οργανωμένη μορφή που πάντα ονειρευόσασταν να έχει;

Μηχανισμοί για συρόμενες πόρτες

Είθισται οι μοντέρνες ντουλάπες να έχουν συρόμενες πόρτες. Οι λόγοι πίσω από την επιλογή αυτή αφορούν τόσο στο σύγχρονο design του επίπλου όσο και στην εργονομία του. Έτσι, οι συρόμενες ντουλάπες εξοικονομούν χώρο στο δωμάτιο ενώ δίνουν ένα περισσότερο ομοιόμορφο και αρμονικό αποτέλεσμα στο υπνοδωμάτιο εν γένει. Η λειτουργικότητα του επίπλου αυτού ενισχύεται με έξυπνους μηχανισμούς που εξασφαλίζουν την αθόρυβη κίνηση της πόρτας ή αποτρέπουν τη φθορά του επίπλου λειτουργώντας ως φρένο κατά το κλείσιμο της. Οι μηχανισμοί αυτοί φυσικά εφαρμόζονται και στις πιο κλασικές ανοιγόμενες ντουλάπες. 

Tip: Στις ντουλάπες με ανοιγόμενες ή πτυσσόμενες πόρτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηχανισμούς push to open. Έτσι, αποφεύγετε εντελώς τη χρήση πόμολων και δίνετε ένα πιο ιδιαίτερο και up to date ύφος στη ντουλάπα σας. 

Συρόμενα Συρτάρια

Τα συρτάρια είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να οργανώσετε σωστά το περιεχόμενο της ντουλάπας σας. Τα συρόμενα συρτάρια, σε διάφορα στυλ και μεγέθη ανάλογα με τις διαστάσεις της ντουλάπας, είναι ιδανικά για την επιτυχημένη διάταξη του εσωτερικού της. Μπορείτε να πειραματιστείτε, μάλιστα, με το ύφος και τα υλικά τους για να της δώσετε ένα ακόμα πιο μοντέρνο στυλ.

Tip: Θα βρείτε ειδικά, συρόμενα συρτάρια με διαστάσεις κατάλληλες για την οργάνωση κοσμημάτων, φουλαριών κτλ.

Ασανσέρ ντουλάπας

Τα ασανσέρ ντουλάπας δημιουργήθηκαν για να σας επιτρέπουν να εκμεταλλεύεστε εύκολα όλο το ύψος της ντουλάπας σας. Μέχρι πρότινος, οι πάνω χώροι της ντουλάπας είχαν συνήθως καθαρά αποθηκευτικό χαρακτήρα. Με τα ασανσέρ ντουλάπας, όμως, μπορείτε να τους χρησιμοποιείτε, αν όχι για τα πιο εύχρηστα είδη σας, πάντως για αντικείμενα στα οποία θέλετε να έχετε εύκολη πρόσβαση. Ακόμα και στην περίπτωση που το ανώτερο τμήμα της ντουλάπας εξακολουθεί να επιτελεί αποθηκευτικό ρόλο, ο μηχανισμός του ασανσέρ θα σας διευκολύνει υπέρμετρα στη διαδικασία της αποθήκευσης.

Συρτάρια - Παπουτσοθήκες

Αν η ντουλάπα σας πρόκειται να φιλοξενήσει και τα παπούτσια σας, τότε η λύση μιας συρόμενης παπουτσοθήκης είναι ιδανική για να διαχωρίσετε όπως πρέπει τα πράγματα στο εσωτερικό της. Τα συρτάρια-παπουτσοθήκες έχουν σχετικά μεγάλες διαστάσεις προκειμένου να μπορείτε να τακτοποιείτε χωρίς κόπο τα παπούτσια, και βγαίνουν εύκολα προς τα έξω ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα ζευγάρια.

Φωτισμός

Ο φωτισμός απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία οργάνωσης της ντουλάπας και διευκολύνει απίστευτα την καθημερινή χρήση της. Θα βρείτε πολλές επιλογές για να φωτίσετε σωστά και όπως επιθυμείτε τον εσωτερικό χώρο της ντουλάπας σας, από φωτιζόμενους σωλήνες μέχρι ταινίες led και εξωτερικά φωτιζόμενα πλαίσια ντουλάπας. Μπορείτε, ακόμα, να επιλέξετε ανάμεσα σε μηχανισμούς φωτισμού με παραδοσιακούς διακόπτες ή και σε αυτόματους, με τη χρήση φωτοκυττάρων. Σε κάθε περίπτωση, ο φωτισμός της ντουλάπας είναι μία από τις πιο έξυπνες και πρακτικές προτάσεις του σύγχρονου design που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε.

Αξεσουάρ Ντουλάπας 

Πέρα από τους έξυπνους μηχανισμούς, θα ανακαλύψετε πως πολλά αξεσουάρ ντουλάπας μπορεί επίσης να λειτουργήσουν ως σύμμαχοι σας, τόσο στην οικονομία χώρου όσο και στην οργάνωση της ντουλάπας σας. Γραβατοθήκες και παντελονοθήκες είναι στη διάθεση σας για να μπορείτε πάντα να βρίσκετε εύκολα αυτό που ψάχνετε αλλά και να διατηρείτε σε καλή κατάσταση τα ρούχα σας. Σπαστές ή συρόμενες κρεμάστρες θα σας δώσουν τη δυνατότητα να τακτοποιήσετε έως και διπλάσιο αριθμό αντικειμένων ενώ συρόμενοι καθρέφτες θα σας διευκολύνουν στο καθημερινό ντύσιμο και την προετοιμασία σας. Σε γενικές γραμμές, η ποικιλία σε αξεσουάρ ντουλάπας είναι εντυπωσιακή. Αφουγκραστείτε, λοιπόν, τις ανάγκες σας και αφήστε τις σύγχρονες τάσεις του interior design να τις ικανοποιήσουν. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΣΠΙΤΙ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ