1.6.2018 12:47

Δύο νέοι Χιώτες αρχιτέκτονες σε Διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό

Η δημιουργικότητα αποτελεί πηγή έμπνευσης του και η συμμετοχή του σε διεθνείς , πανευρωπαϊκούς και πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς τον συναρπάζει, καθώς  γεύεται τη χαρά της δημιουργίας και της συμμετοχής.

 Ο αρχιτέκτονας Λευτέρης Μαρτάκης  μετά τις δύο του συμμετοχές στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για το room 18 και στον Πανελλήνιο για τη δημιουργία στεγάστρου taxi στον Δήμο Χίου αποφάσισε μαζί με τη συνάδελφο του Αγγελική Πολίτη να λάβουν μέρος σε έναν νέο διεθνή διαγωνισμό  που προκήρυξε το  Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής  και η εταιρία ALUMIL στο Δήμο Διονύσου  με την ονομασία ARXELLENCE. Ο διαγωνισμός αφορούσε τον σχεδιασμό δημοτικής βρεφονηπιακής μονάδας και Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων με αρχές αειφόρου σχεδιασμού και την βέλτιστη εφαρμογή και ανάδειξη καινοτόμων προϊόντων της ALUMIL. « Ήταν ένα δύσκολο project  που απαιτούσε πολλές ώρες δουλειάς και μεγάλη προσοχή καθώς έπρεπε να τηρούμε κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές καθώς τα σχέδια αφορούσαν δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού.  Έπρεπε να εστιάσουμε τόσο στην αρχιτεκτονική ποιότητα της πρότασης όσο και στη λειτουργικότητα του κτιρίου. Ακόμη σημαντικό ρόλο έπαιζε η καινοτομία και η κοινωνική διάσταση  του σχεδιασμού και η ένταξη αρχών βιώσιμου σχεδιασμού. Τόσο εγώ όσο και η συνάδελφος μου Αγγελική Πολίτη εργαστήκαμε με μεράκι και παρά τις δύσκολες συνθήκες(παράλληλες επαγγελματικές υποχρεώσεις, οικογενειακές υποχρεώσεις, ιδία οικονομική συμμετοχή για την σωστή ολοκλήρωση των σχεδίων και των προδιαγραφών που απαιτούνταν)και τον απίστευτο ανταγωνισμό από αρχιτέκτονες και γραφεία με σπουδαία εμπειρία, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το project», αναφέρει ο Λευτέρης Μαρτάκης συμπληρώνοντας ότι παρότι δεν διακρίθηκαν απήλαυσαν τη διαδικασία συμμετοχής και απεκόμισαν σημαντική εμπειρία.

« Υπήρχαν τρία μεγάλα χρηματικά βραβεία των 5000,4000,3000€ και δύο έπαινοι των 1000€. Το σημαντικό όμως που αποκομίζεις από τέτοιου είδους συμμετοχές είναι η εμπειρία που για εμάς ήταν και το κίνητρο μας», επισημαίνει η Αγγελική Πολίτη.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ