Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ρεφλεξολογία: Πώς ένα καλό μασάζ ποδιών βοηθάει στην καλύτερη υγεία μας

Feb
13

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα καλό μασάζ ποδιών μετά από μια κουραστική ημέρα. Η διαδικασία θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσει και τον οργανισμό σας να αισθανθεί καλύτερα. Μελέτες έχουν δείξει ότι κάνοντας μασάζ στα πόδια το βράδυ πριν από τον ύπνο, ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα αλλά ταυτόχρονα έχετε πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό σας.
Τι είναι όμως η ρεφλεξολογία;

Πρόκειται για μια συμπληρωματική θεραπεία η οποία εφαρμόζεται μέσω ειδικών μαλάξεων στο πέλμα. Οι ειδικευμένες αυτές πιέσεις ενεργοποιούν μέσω των νεύρων σημεία που ‘’αντιστοιχούν’’ σε ένα όργανο του σώματος μας. Συνήθως πραγματοποιείται από εξειδικευμένους θεραπευτές  σε ειδικά κρεβάτια μασάζ ώστε ο αποδέκτης να βρίσκεται σε πλήρη χαλάρωση. Ωστόσο μπορείτε και μόνοι  σας να πραγματοποιήσετε κάποιες εξειδικευμένες κινήσεις ώστε να ανακουφίσετε τα πόδια σας από την κούραση της ημέρας.

5 Λόγοι που το μασάζ ποδιών είναι τόσο καλό για εσάς.

 • Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου
  Ο καλύτερος χρόνος για να κάνετε μασάζ ποδιών είναι πριν από τον ύπνο. Ένα χαλαρωτικό μασάζ βελτιώνει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος γεγονός που βοηθάει να χαλαρώσετε πιο εύκολα και να έχετε ξεκούραστο ύπνο.
 • Βελτιώνει την διάθεση και καταπολεμά την κατάθλιψη.
  Η ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Ορισμένα σημεία στα πόδια αντανακλούν την πίεση που τους ασκείται σε σημεία του σώματος που συνδέονται με την συναισθηματική σταθερότητα. Επιπρόσθετα θα δώσουν στο οργανισμό την χαλάρωση που χρειάζεται και θα διώξουν το στρες και το άγχος.
 • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
  Λόγω της καθιστικής ζωής και της έλλειψης άσκησης οι μύες δεν έχουν την δραστηριότητα που απαιτείται και με αυτό τον τρόπο εμποδίζεται η σωστή ροή του αίματος. Επίσης η ορθοστασία ή η συχνή χρήση στενών παπουτσιών ή με ψηλό τακούνι προσδίδει επιπλέον κούραση στα πέλματα και κατ’επέκταση στον υπόλοιπο οργανισμό. Με το μασάζ ποδιών ενισχύεται η μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα του σώματος τα οποία βοηθούν στην καλή υγεία.
 • Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών
  Το μασάζ στα πόδια είναι πολύ χρήσιμο στην αντιμετώπιση του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών. Πρόκειται για μια νευρολογικής φύσεως διαταραχή και δημιουργεί προβλήματα κατά την διάρκεια του ύπνου εξαιτίας δυσάρεστων αισθήσεων όπως η ανάγκη για συνεχή κίνηση των ποδιών λόγω ενοχλητικών τραβηγμάτων ή ενοχλήσεις από κράμπες.
 • Βοηθάει στην  αποφυγή της κατακράτησης υγρών
  Το μασάζ ποδιών όπως αναφέραμε και παραπάνω βοηθάει σημαντικά στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Μια ακόμη περίπτωση που είναι εξαιρετικά χρήσιμο να  κάνετε μασάζ στα πόδια είναι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπου λόγω της κατακράτησης υγρών δημιουργείται οίδημα στα πόδια και τους αστραγάλους ιδιαίτερα κατά το τελευταίο τρίμηνο. Συνεπώς σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθάει και ανακουφίζει από την έντονη δυσφορία που δημιουργείται.
Σχόλια άρθρου: 0