13.5.2024 10:00

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη ενηλίκων με αναπτυξιακές διαταραχές

Από το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου

Ποιος είναι φορέας υλοποίησης;

Το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου παρέχει ατομικές συνεδρίες ψυχοκοινωνικής στήριξης ενηλίκων με αναπτυξιακές δυσκολίες.

Ποιος είναι ο στόχος της δράσης;

Η ενίσχυση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων.

Σε ποιους απευθύνεται;

Σε ενήλικες με αναπτυξιακές δυσκολίες. Συγκεκριμένα, ενήλικες με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, νοητική υστέρηση, σύνδρομα.

Ποιες είναι οι δεξιότητες που θα καλλιεργηθούν;

Η θεραπεία εστιάζει στους βασικούς λειτουργικούς τομείς της ζωής του ατόμου που ενηλικιώνεται:

  • Καθημερινότητα (ανάπτυξη λειτουργικότητας σε δεξιότητες καθημερινής ζωής, αυτοφροντίδα, ένδυση - απόδυση, ατομική υγιεινή, οργάνωση προσωπικού χώρου, αυτόνομη- ημιαυτόνομη διαβίωση, κυκλοφοριακή αγωγή).

  • Παραγωγή-Εργασία (οικιακές εργασίες, διαχείριση χρημάτων, χρήση τεχνολογίας, επαγγελματικός προσανατολισμός, συμβουλευτική καθοδήγηση, επαγγελματική ένταξη).

  • Ψυχαγωγία (διαχείριση ελεύθερου χρόνου, χόμπυ, οργάνωση προσωπικού χρονοδιαγράμματος).

  • Κοινωνικές Δεξιότητες (κοινωνική ένταξη)

  • Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση

  • Καλλιέργεια ατομικών δεξιοτήτων

Ποια θα είναι η συχνότητα και η διάρκεια των συναντήσεων;

Η συχνότητα και η διάρκεια των συναντήσεων θα εξαρτηθούν από τις ανάγκες του κάθε ατόμου, έπειτα από αντίστοιχη αξιολόγηση.

Που θα πραγματοποιούνται οι συναντήσεις;

Οι συναντήσεις θα γίνονται στον χώρο του ΚΠΕ, στην οδό Εγκρεμού 30, καθώς και σε εξωτερικούς χώρους ή στην οικία του ατόμου όταν αυτό χρειάζεται.

Το Kόστος Συμμετοχής μπορεί να καλυφθεί και μέσω των ασφαλιστικών ταμείων.

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής: Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων, Εγκρεμού 30, κ. Δέσποινα Θεοδοσοπούλου, Δευτέρα – Παρασκευή 17:00 – 21:00, τηλ. 22710-20000 (εσωτ. Γραμμή 3), email: tpsye@kpechios.grwww.kpechios.gr

Λίγα λόγια για το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων (Τ.Ψ.Υ.Ε.): Ξεκίνησε την λειτουργία του ως ανεξάρτητη δομή του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στη Χίο το 2014. Σκοπός της λειτουργίας του είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε ενήλικες με ψυχικές δυσκολίες. Όλες οι θεραπείες είναι εξατομικευμένες και προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου. Τα ραντεβού γίνονται στα γραφεία της δομής ή/και κατ΄ οίκον. Η Διεπιστημονική ομάδα στελεχώνεται από ψυχίατρο, ψυχολόγους και διοικητικό υπάλληλο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ