13.3.2019 10:50

Πολλοί φορείς θα δώσουν το «παρών» στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο

Περιφερειακή  Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου, ΠΣΑμεΑ, Σύλλογος Γονέων και Επιτρόπων παιδιών ΑμεΑ, Σύλλογος Καρκινοπαθών Χίου, Σωματείο Ατόμων με ΣΚΠ, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Χίου, είναι μερικοί από τους φορείς που θα ενισχύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σ.Ε.Σ.ΝΟ.Χ:

Την τέχνη του "ταξίματος" εξασκεί αυτές τις μέρες η κυβέρνηση, σε όλους τους τομείς για να εκτονώσει τη λαϊκή αγανάκτηση ενόψει και των εκλογών. Την ώρα που υπάρχουν χιλιάδες κενά σε νοσοκομεία και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , την ώρα που υπάρχουν καταγγελίες από εργαζόμενους ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει φτάσει στο απροχώρητο- διπλοβάρδιες,  μετακινήσεις εργαζόμενων από τμήμα σε τμήμα κλπ- την ώρα που το νοσοκομείο της Χίου σήμερα λειτουργεί με ελλείψεις νοσηλευτικού, ιατρικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού που ξεπερνούν το 40%και εργασιακές σχέσεις λάστιχο,  το υπουργείο Υγείας συνεχίζει να εξαπατά το υγειονομικό προσωπικό εξαγγέλλοντας 6.000 προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, καθώς και 4.000 προσλήψεις ιατρών σε βάθος τετραετίας. 

Κάθε χρόνο, με στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Υγείας, αποχωρούν προς συνταξιοδότηση ή άλλους λόγους 1.500 υπάλληλοι (1.200 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και 300 ιατροί).

Η εφαρμογή της αναλογίας 1 προς 1 στις προσλήψεις σημαίνει -στην καλύτερη περίπτωση- διατήρηση της σημερινής άθλιας κατάστασης, με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, σημαίνει επιδείνωση των συνθηκών δουλειάς των υγειονομικών και ταυτόχρονα των συνθηκών περίθαλψης και νοσηλείας των ασθενών. Για άλλη μια φορά η εξαγγελία για προκήρυξη 1.200 μονίμων θέσεων στην ουσία έρχεται να αντικαταστήσει κυρίως τους 1.200 επικουρικούς που η σύμβασή τους λήγει και απολύονται τέλη Μάη ή το αργότερο τέλος του 2019.

Παράλληλα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η Κυβέρνηση στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρέτεινε τη χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας έως τέλος του χρόνου. Η λύση αυτή όχι μόνο δεν μας ικανοποιεί, αλλά αντιθέτως επιβεβαιώνει τους φόβους μας ότι υπάρχει ζήτημα περικοπής.

 Η  Κυβέρνηση για άλλη μια φορά αρνείται να κάνει πράξη το αυτονόητο και να  λύσει το ζήτημα της χορήγησης του επιδόματος οριστικά,σπρώχνοντας εντέχνως την οριστική διευθέτησή του ζητήματος μετά τις εκλογές, αναμένοντας τα πορίσματα των επιτροπών οι οποίες θα λάβουν υπ’ όψιν τις  δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί προς τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας, που προτείνουν τη περικοπή σε χιλιάδες Εργαζόμενους.

Αυτή είναι η περίφημη μεταμνημονιακή κανονικότητα και η στήριξη του συστήματος Υγείας.

Φτάνει πια !!!

Ήρθε η ώρα να βάλουμε ΤΕΡΜΑ στις άθλιες συνθήκες δουλειάς. Έχει έρθει η ώρα να κατακτήσουμε τα δικαιώματα μας όπως αυτά καθορίζονται από τις σημερινές σύγχρονες ανάγκες. 

  • Άμεση οριστική ρύθμιση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.
  • Αύξηση στους μισθούς. Χορήγηση της διαφοράς Επιδόματος Ευθύνης (40 ευρώ) των τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας (έχει εκδοθεί σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας).
  • Άμεση στελέχωση των Δημόσιων Νοσοκομείων και  Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.  Μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά  για όλους.
  • Επαρκή στελέχωση και κρατική  χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας.
  • Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση. 
  • Επανασύσταση των οργανικών θέσεων στις υποστηρικτικές ειδικότητες και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
  • Κατάργηση όλων των μνημονιακών  νόμων.
Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ