28.6.2024 9:18

«Οδοντιατρικό ταξίδι στο νησί της μαστίχας»

Στη Χίο το 6ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου ανακοινώνει τη διοργάνωση του 6ου Αιγαιοπελαγίτικου Οδοντιατρικού Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Ιουλίου 2024 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου. Το συνέδριο φέρει τον θεματικό τίτλο «Οδοντιατρικό ταξίδι στο νησί της μαστίχας», τιμώντας την πλούσια πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της Χίου.

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Χίου και οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι των νησιών του Αιγαίου (Λέσβου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Κυκλάδων). Επιστημονικός Υπεύθυνος του Συνεδρίου θα είναι ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιστημονικών Θεμάτων (Ι.Ε.ΘΕ.), Καθηγητής Αθανάσιος Ε. Αθανασίου και προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι Καθηγητές Οδοντιατρικής.

Iδιαίτερη τιμή για το Σύλλογό, τους επιστημονικούς φορείς του νησιού και την Οδοντιατρική κοινότητά στο σύνολό της, αποτελεί το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Δρ. Σταμάτιος Κριμιζής, θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου και θα απευθύνει την εναρκτήρια ομιλία στην Τελετή Έναρξης [Παρασκευή 5/7 – 19:30-21:00]. Παρόντες θα είναι οι Πρόεδροι των Οδοντιατρικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Κατά τη διάρκειά της θα λάβει χώρα Τελετή Αδελφοποίησης του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής (1η φορά στην ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της Χώρας) καθώς και με τον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο.

Η συντονισμένη προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής, η παρουσία των εξαιρετικών ομιλητών, η πολύπλευρη θεματολογία του συνεδρίου και το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, παρέχουν τα εχέγγυα για μία άρτια και επιτυχημένη επιστημονική εκδήλωση. Αρωγοί στην προσπάθειά αυτή, ως Συνδιοργανωτές του συνεδρίου, στάθηκαν οι θεσμικοί φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου & Δήμος Χίου) τους οποίους ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά, καθώς και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής και οι Χορηγοί του συνεδρίου, χωρίς τη συνδρομή των οποίων, θα ήταν αδύνατη η διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης. 

Ορμώμενη από τον θεματικό τίτλο, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε η απογευματινή συνεδρία του Σαββάτου 6/7 να διεξαχθεί στο Μουσείο Μαστίχας Χίου το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Πριν την επιστημονική συνεδρία, μέρος της οποίας θα σχετίζεται με την ευεργετική επίδραση της μαστίχας Χίου στην στοματική και στη γενική υγεία, έχουν προγραμματισθεί ξεναγήσεις των συνέδρων και των συνοδών μελών στο χώρο του μουσείου που αποτελεί κόσμημα για το νησί μας και ιδιαίτερα για τα Μαστιχοχώρια μας. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου ευχαριστεί την εταιρεία Mediterra_mastihashop για την ευγενική χορηγία της ανωτέρω εκδήλωσης.

«Πέρα από το επιστημονικό περιεχόμενο, οι συμμετέχοντες συνάδελφοι και οι οικογένειές τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το νησί του Ομήρου, της μαστίχας και της ναυτοσύνης. Η πλούσια ιστορία, το πλήθος των μαγευτικών τοπίων και οι κρυστάλλινες παραλίες μας, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που καθιστούν τη μυροβόλο Χίο μοναδικό και ξεχωριστό προορισμό!», αναφέρει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ