15.1.2024 10:59

Λογοθεραπεία ενηλίκων με νευρολογικές δυσκολίες

Ποιος είναι φορέας υλοποίησης; 

Το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου παρέχει ατομικές συνεδρίες λογοθεραπείας ενηλίκων με νευρολογικές δυσκολίες. 

Ποιος είναι ο στόχος της δράσης; 

Η αξιολόγηση, διάγνωση και αποκατάσταση των δυσκολιών των συμμετεχόντων. 

Σε ποιους απευθύνεται; 

Η λογοθεραπεία ενηλίκων ακολουθεί μια σειρά πρόληψης, αξιολόγησης, διάγνωσης και αποκατάστασης σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες τόσο στην επικοινωνία, όσο και στο κομμάτι σίτισης και κατάποσης και αυτά ως επακόλουθο ποικίλλων νευρολογικών διαταραχών. Ενδεικτικά, οι διαταραχές αυτές μπορεί να οφείλονται σε ΑΕΕ (αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια), Νευροεκφυλιστικές παθήσεις (Νόσος Parkinson, Πολλαπλή σκλήρυνση, άνοια, Νόσος κινητικού νευρώνα ), ΚΕΚ (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις). 

Ποια θα είναι η συχνότητα και η διάρκεια των συναντήσεων; 

Η συχνότητα και η διάρκεια των συναντήσεων θα εξαρτηθούν από τις ανάγκες του κάθε ατόμου, έπειτα από αντίστοιχη αξιολόγηση. 

Που θα πραγματοποιούνται οι συναντήσεις; 

Οι συναντήσεις θα γίνονται στον χώρο του ΚΠΕ, στην οδό Εγκρεμού 30. Κατ’ οίκον ραντεβού γίνονται μόνο σε περίπτωση όπου συνυπάρχει κινητική δυσκολία του ατόμου.

Το Kόστος Συμμετοχής μπορεί να καλυφθεί και μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. 

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής: Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων, Εγκρεμού 30, Δευτέρα – Παρασκευή 17:00 – 20.30 & Τετάρτη 10.00-15.00. Τηλ. 22710-20000 (εσωτ. Γραμμή 3), email: tpsye@kpechios.org , kpechios.org 

Λίγα λόγια για το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων (Τ.Ψ.Υ.Ε.): Ξεκίνησε την λειτουργία του ως ανεξάρτητη δομή του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στη Χίο το 2014. Σκοπός της λειτουργίας του είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε ενήλικες με ψυχικές δυσκολίες. Όλες οι θεραπείες είναι εξατομικευμένες και προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου. Τα ραντεβού γίνονται στα γραφεία της δομής ή/και κατ΄ οίκον. Η Διεπιστημονική ομάδα στελεχώνεται από ψυχίατρο, ψυχολόγους, λογοθεραπευτή και διοικητικό υπάλληλο.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ