6.5.2019 10:36

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στο 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής

Στις 18-21 Απριλίου 2019, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου του Κ.Π.Ε με εκπροσώπους την κα Φύλλα Ηλιάνα, ψυχίατρο και Επιστημονικά Υπεύθυνη της ΚΜΨΥ, την κα Καλαντζή Εύα ψυχιάτρου και την κα Πίπα Ελένη κοινωνική λειτουργό, συμμετείχε  στο 27ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής που πραγματοποιήθηκε  στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis & GDM Megaron στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σε αυτή τη μεγάλη Πανελλήνια συνάντηση τέθηκαν και μελετήθηκαν προβλήματα που αφορούν τόσο την Ψυχιατρική του σήμερα όσο και τη γενικότερη στάση της ελληνικής κοινωνίας  απέναντι σε ζητήματα  ψυχικής υγιεινής.

Η θεματολογία του συνεδρίου κάλυπτε πολλούς από τους τομείς της σύγχρονης ψυχιατρικής. Συζητήθηκαν θέματα σεξουαλικότητας και διαπροσωπικών σχέσεων,  ειδικά θέματα στην ψυχοθεραπεία οικογένειας, τα αρνητικά συμπτώματα της σχιζοφρένειας και οι σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις, η πρώιμη παρέμβαση στην ψύχωση και οι παράγοντες κινδύνου για έναρξη πρώτου ψυχωσικού επεισοδίου, θέματα  ψυχιατρικής ηθικής και δεοντολογίας, οι προκλήσεις και τα διλήμματα για την ευθανασία, η κατανόηση του ασθενούς μέσω των τεχνών, οι πτυχές της Δικαιοπραξίας στην καθημερινή κλινική πρακτική, η θρησκευτικότητα ως σημαντική ψυχοκοινωνική παράμετρος στην ψυχική υγεία και τέλος τεχνικές πρόληψης και αντιμετώπισης της επαγγελματικής εξουθένωσης και της κόπωσης συμπόνιας.

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η εισήγηση της κα Εύας Καλαντζή, ψυχιάτρου της Κ.Μ.Ψ.Υ Χίου με τίτλο: Θέματα νευροαναπτυξιακών διαταραχών στους ενήλικες. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην συνύπαρξη Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας και άλλων ψυχιατρικών διαταραχών σε ενήλικες και ο ρόλος της συγκινησιακής απορρύθμισης.

 Δόθηκε χώρος συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών στα παραπάνω θέματα όπως επίσης και σε γενικότερα θέματα της ψυχιατρικής.

 Η συμμετοχή της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου είχε ως στόχο το μοίρασμα και  τη διάχυση της   εμπειρίας  σε επίκαιρα θέματα ψυχικής υγείας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου φάνηκε ο σημαντικός ρόλος  τόσο στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση όλων των ειδικών ψυχικής υγείας  όσο και στο μοίρασμα  των νέων επιστημονικά δεδομένων  στην εξέλιξη της ψυχιατρικής.

 

ΠΙΠΑ ΕΛΕΝΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

Κ.Μ.Ψ.Υ ΧΙΟΥ

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ