2.5.2024 15:36

Εκδρομή στο Παμούκαλε με το Wanderlust Tours

3ημερη εκδρομή 22-24 Ιουνίου 2024

1η ΜΕΡΑ: ΤΣΕΣΜΕ - ΝΥΣΑ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΔΑ - ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ

Συγκέντρωση στο λιμάνι της Χίου 7:30 και μετά τον έλεγχο διαβατηρίων/ταυτοτήτων αναχώρηση για Τσεσμε. Στάση για πρωινό καθ' οδόν και συνεχίζουμε για τη "NYSA".
Η Νύσα ήταν αρχαία ελληνική πόλη της Ανατολίας, της οποίας τα ίχνη συναντούμε σήμερα στην περιφέρεια του Σουλτανχισάρ, της Επαρχίας Αϊδινίου της Τουρκίας. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας θα φθάσουμε στην Αφροδισιάδα. Η Αφροδισιάδα ήταν μικρή πόλη στην Καρία της Μικράς Ασίας κτισμένη στην περιοχή του Αφροδισίου ακρωτηρίου και υπαγόταν στην Κνίδο. Ήταν γνωστή για τα μάρμαρά της και τη Σχολή της γλυπτικής. Βρίσκεται κοντά στο σύγχρονο χωριό της Τουρκίας Geyre στη νοτιοδυτική ακτή της Μικράς Ασίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ - ΜΠΟΥΛΝΤΑΝ - ΣΜΥΡΝΗ

Μετά το πρωινό περιήγηση στο Ντενιζλί και αναχώρηση για την Ιεράπολη/Παμούκκαλε, έναν ακόμα τόπο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πόλη της αρχαίας Φρυγίας, από την οποία σώζονται αξιοθαύμαστα μνημεία, όπως το θέατρο με τις 50 σειρές καθισμάτων, τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα, η νεκρόπολη κ.ά. Το Παμούκκαλε, το "Κάστρο από Βαμβάκι", είναι επίσης διάσημο για τις εντυπωσιακές φυσικές αβαθείς λιμνούλες (γούρνες), που τις τροφοδοτούν οι θερμές πηγές της περιοχής - ένα πραγματικά μοναδικό φαινόμενο. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε μέρος της Μπούλνταν (Buldan) και όπου μπορούμε να ψωνίσουμε για υφάσματα. Αναχώρηση για Σμύρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΣΜΥΡΝΗ

Ελεύθερη μέρα για βόλτα ή τα ψώνια σας. Το απόγευμα συνάντηση για την επιστροφή στο λιμάνι του Τσεσμέ και αναχώρηση για τη Χίο. 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

➢ Εισιτήρια πλοίου Χίο - Τσεσμέ - Χίο

➢ Φόροι Λιμανιών

➢ Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν

➢ 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Pam Thermal Hotel Clinic & Spa στο Παμούκκαλε και 1 διανυκτέρευση στο Hotel Marla στη Σμύρνη με ημιδιατροφή

➢ Περιηγήσεις - ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

➢ Ελληνόφωνος ξεναγός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

➢ Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία.

➢ Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

*Η εκδρομή στην Τουρκία μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαβατήρια με ελάχιστη ισχύ 3 μηνών ή αστυνομικές ταυτότητες σε καλή κατάσταση ( προτείνεται όχι εκδοθείσες πριν το 2009 χωρίς να είναι απόλυτο)

 

Κατερίνα Χέλιου
Wanderlust Tours & Rent a Car
Νεωρείων 23, Χίος
τηλ. +30 22710 82654
e-mail: info@wanderlust-chios.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ