21.7.2023 16:13

6ημερη εκδρομή στην Καππαδοκία με το Kanaris Tours

30 Αυγούστου - 4 Σεπτεμβρίου, 2023

30/8/2023

Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου το πρωί και αναχώρηση στις 8.00 για Τσεσμέ (Cesme). Άφιξη και μετά τις διατυπώσεις τελωνείου, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Παμούκαλε. Θα έχουμε ξενάγηση στο «Φρούριο του Βαμβακιού» που έχει μια ασυνήθιστη φυσική ομορφιά που έχει δημιουργηθεί από τα πολλά ιαματικά νερά. Στην συνέχεια θα έχουμε επίσκεψη στον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Ιεράπολης όπου εκεί μαρτύρησε ο Απόστολος Φίλλιπος και είναι μια παράξενη νεκρόπολη με τους πιο διαφορετικούς τάφους (σαρκοφάγους) που έχουμε δει. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση στο Παμούκαλε.

 

31/8/2023

Αναχώρηση μετά το πρωινό για Ικόνιο. Στους πρόποδες του Αντίταυρου, σ ένα οροπέδιο χιλίων εκατό (1.100) μέτρων με απέραντη φυσική ομορφιά στην Σπάρτη της Πισιδίας η  Πολυτίμη Κιουρτσόγλου λέγεται ότι πρωτοδίδαξε στις κοπέλες την τέχνη του χαλιού και γι αυτό παρασημοφορήθηκε από τον Σουλτάνο. Μαζί με την Κατίνα Στύλογλου και τον αδελφό της Ιορδάνη χάραξαν τη μετέπειτα πορεία της ταπητουργίας στη Μικρά Ασία. Στη διεθνή αγορά έμεινε γνωστή ως «Σπάρτα», τουρκιστί ως «Σπάρτα Χαλισί». Επίσκεψη στο Μουσείο-Μαυσωλείο του Μεβλάνα και στη συνέχεια επίσκεψη του Αρχαιολογικού Μουσείο (εφόσον ανοιχτό). Έχει αρχαιότητες από το Ελληνικό και Ρωμαϊκό παρελθόν του Ικονίου και της περιοχής. Εντυπωσιάζει η σαρκοφάγος, διακοσμημένη με ανάγλυφα που εικονίζουν τους 12 άθλους του Ηρακλή. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση στο Ικονιο.

 

1/9/2023

Μετά το πρωινό αναχώρηση μέσω της κοιλάδας Ιχλάρα με τα μοναδικά φαράγγια της για την Καρβάλη (Guzel Yurt). Ελληνικός οικισμός μέχρι το 1924 με τα πέτρινα σπίτια και αρχοντικά απλωμένα γύρω και μέσα στους βράχους, έχει κηρυχτεί διατηρητέος, εντυπωσιάζει το Ελληνικό παρθεναγωγείο που αναπαλαιώθηκε πρόσφατα. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού η οποία οικοδομήθηκε το 385μΧ. από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Θεοδόσιο. Μετά επίσκεψη στην Μαλακοπή τη μεγαλύτερη και καλύτερα διατηρημένη υπόγιεα πόλη της Καππαδοκίας με βάθος τα 85μέτρα και διαρθρώνεται σε 8 επίπεδα, περιλαμβάνει αποθήκες, σπίτια, εκκλησίες. Η Μαλακοπή αποτελούσε μια από τις σημαντικότερες Ελληνικές κοινότητες και μιλούσε ένα αρχαιότατο ιδίωμα της Ελληνικής γλώσσας μέχρι το 1924. Στην συνέχεια επίσκεψη στο Προκόπι, περιήγηση αυτού. Μοιάζει με σεληνιακό τοπίο. Σώζονται σπίτια και αρχοντικά από την εποχή της Ελληνικής κοινότητας. Τα λείψανα του Ιωάννου του Ρώσου μεταφέρθηκαν από τους πρόσφυγες και φυλάσσονται στο Νέο Προκόπι της Ευβοίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση στο Προκόπι.

2/9/2023

Μετά το πρωινό, περιήγηση της Καππαδοκίας. Η ηφαιστιογενής πέτρα λαμβάνει περίεργα μοναδικά σχήματα. Περνώντας από το Ορτα-χισάρ (Outsxisar), απ’ όπου το πανόραμα της Καππαδοκίας είναι ένα θαύμα. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Κόραμα (Goreme). Είναι ένα υπαίθριο μουσείο και έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Περιήγηση στα λαλευτά μοναστηριακά συγκροτήματα, με αγιογραφίες που σώζονται και χρονολογούνται από το 5ο έως το 13ο αιώνα. Στη συνέχεια επίσκεψη στην Άβανο (Ananos), με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και κέντρο παραγωγής των φημισμένων αγγείων της Καππαδοκίας. Είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Άλυ (Kizil Irmak). Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι για ξεκούραση, δείπνο και Διανυκτέρευση.

 

3/9/2023

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το Αφιόν Καραχισάρ (Afyon Karahisar). Στην περιοχή του Ακσαράι βρίσκεται το περίφημο Σουλτάν Χαν (Sultan Han) όπου είναι το μεγαλύτερο Καραβάνσαραϊ της Ανατολίας. Άφιξη στο Αφιόν Καραχισάρ «Μαύρος Πύργος» και το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση στο Αφιόν Καραχισάρ.

 

4/9/2023

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τις Σάρδεις (Sardes). Αρχαία πρωτεύουσα της Λυδίας. Οι Σάρδεις είναι φημισμένες για το ποταμό Πακτωλο και το Βασιλιά τους Κροίσο. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Σμύρνη. Ελεύθερος χρόνος και περίπου στις 16.30 αναχώρηση για το Τσεσμέ. Διατυπώσεις Τελωνείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 18.00 για Χίο.

 

Διαφορά για μονόκλινο +150,00 ευρώ (σύνολο για 5 νύχτες)

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Χίο-Τσεσμέ-Χίο

  • Μεταφορές / Περιηγήσεις με πολυτελής πούλμαν της εταιρείας μας

  • Ελληνόφωνος διπλωματούχος ξεναγός για όλη την διάρκεια της εκδρομής (6ημ)

  • Πούλμαν του γραφείου μας Κανάρης Τουρς για όλη την διάρκεια της εκδρομής (6ημ)

  • 1 νύχτα στο Παμούκαλε ξεν. Richmond Thermal 5* με ημιδιατροφή ή παρόμοιο

  • 1 νύχτα στο Ικόνιο ξεν. Bair Diamond 5* με ημιδιατροφή ή παρόμοιο

  • 2 νύχτες στο Προκόπι ξεν. Dinler 5* με ημιδιατροφή η παρόμοιο

  • 1 νύχτα στο Άφιον ξεν. Jura 5* με ημιδιατροφή ή παρόμοιο

 

στην τιμή πακέτου δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ότι δεν αναφέρεται στα συμπεριλαμβάνονται. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί, να προστεθεί ή να αφαιρεθεί αν ο αρχηγός της εκδρομής το κρίνει απαραίτητο. Απαραίτητα νέα Α.Τ με λατινικούς χαρακτήρες, όχι παλαιότερη από 15ετία η Διαβατήριο νέου τύπου και να μην έχει ημερομηνία λήξης τουλάχιστον για 4μήνες πριν το ταξίδι. Επίσης να υπολογίσετε + 12,00 ευρώ το άτομο λιμενικό φόρο στο Τσεσμέ

 

Πληροφορίες στα γραφεία του ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΟΥΡΣ και στα τηλέφωνα 22710 - 21463, 22710 - 42490. https://kanaristours.gr

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ