27.7.2022 12:35

6ήμερη εκδρομή Καβάλα - Ξάνθη - Αλεξανδρούπολη - Παναγία Έβρου - Κομοτηνή - Θάσσος - Δράμα - Παναγία Εικοσιφοίνισσα - Σπ.Αλιστράτης - Φίλιπποι - Άγιον Όρος - Θεσσαλονίκη με το Kanaris Tours

7 -12 Σεπτεμβρίου 2022

07/09/2022
Επιβίβαση στο πλοίο και στις 06.15 αναχωρούμε με προορισμό την Καβάλα. Άφιξη το απόγευμα στο Λιμάνι της Καβάλας (17:45) και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθεροι για βόλτα. Διανυκτέρευση.

08/09/2022
Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να δούμε την πόλη της Ξάνθης. Θα περπατήσουμε στα όμορφα σοκάκια της παλιάς πόλης όπου θα δούμε πολλά αρχοντικά και ανακαινισμένα νεοκλασικά. Συνεχίζουμε για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, πρωτεύουσα του Ν. Έβρου και στην συνέχεια θα επισκεφτούμε για να προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου η αλλιώς «Η Παναγία του Έβρου». Συνεχίζουμε για Κομοτηνή, ακμαίο εμπορικό και διοικητικό κέντρο με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο όπου την μοιράζονται ειρηνικά χριστιανοί και μωαμεθανοί. Τέλος, επιστρέφουμε πίσω στην Καβάλα και το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Ελεύθεροι για βόλτα. Διανυκτέρευση.

09/09/2022
Σήμερα θα έχουμε προαιρετική εκδρομή στην ΘΑΣΣΟ. Το καράβι έχει αναχώρηση από το λιμάνι της Καβάλας όπου θα φτάσουμε μετά από περίπου 40 λεπτά. Θα κάνουμε τον γύρω του νησιού με το πούλμαν και θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αρχάγγελου Μιχαήλ όπου βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νησιού γύρω στα 33χλμ από τον Λιμένα. Γυναικείο μοναστήρι, χτισμένο σε γκρεμό πάνω από τη Θάλασσα με θέα το Αιγαίο και το Άγιο Όρος. Εκεί φυλάσσεται κομμάτι Τιμίου Ήλου, μέρος από τα καρφιά της σταύρωσης του Χριστού. Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς ιδρύθηκε η μονή, αλλά σε επίσημο έγγραφο του 1287 γίνεται αναφορά σε αυτήν. Το 1835 έγιναν επιδιορθώσεις, όπως μαρτυρά επιγραφή στην δυτική είσοδο του ναού. Το 1974 ήρθαν οι πρώτες μοναχές με ένα φιλοθεΐτη μοναχό και εργάστηκαν σκληρά μεταμορφώνοντας το μοναστήρι που είχε ερημωθεί. Επιστροφή πίσω στην Καβάλα. Διανυκτέρευση.

10/09/2022
Σήμερα μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για επίσκεψη στην πόλη της Δράμας όπου είναι χτισμένη στους νότιους πρόποδες του όρους Φαλακρού. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε για να προσκυνήσουμε την Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας όπου βρίσκετε σε μεγάλη απόκρημνη χαράδρα του Παγγαίου όρους. Συνεχίζουμε για την Λίμνη Κερκίνη και το Σπήλαιο Αλιστράτης όπου είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει, εκτός από τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους εκκεντρίτες. Οι εκκεντρίτες ή ελικτίτες είναι σπάνιοι σχηματισμοί που δημιουργούνται «αψηφώντας» τους νόμους της βαρύτητας και ακολουθώντας ακανόνιστες πορείες. Οι επισκέψιμοι διάδρομοι έχουν μήκος 3χλμ. περίπου. Το σπήλαιο ανήκει στο δίκτυο σπηλαίων του φαραγγιού του ποταμού Αγγίτη. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και τέλος επιστροφή πίσω στην Καβάλα και το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

11/09/2022
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μαζί με τις αποσκευές μας προς την Θεσσαλονίκη με ενδιάμεση στάση στο τελευταίο πόδι της Χαλκιδικής «ΑΘΩΣ» όπου από εκεί θα έχουμε προαιρετική κρουαζιέρα και καιρού επιτρέποντος με πλοιάριο για να απολαύσουμε έστω και από μακριά το Άγιο Όρος. Αυτή η ξεχωριστή μοναστική πολιτεία με μνημεία μεγάλης εθνικής, ιστορικής, θρησκευτικής, γραμματειακής και πολιτισμικής αξίας όπου από το 1988 συγκαταλέγεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Περιλαμβάνει είκοσι (20) Ιερές Μονές και άλλα μοναστικά ιδρύματα (αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού κράτους). Άφιξη στην Θεσσαλονίκη και το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθεροι για βραδινή βόλτα στην συμπρωτεύουσα. Διανυκτέρευση.

12/09/2022
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μαζί με τις αποσκευές μας για το λιμάνι του Πειραιά όπου και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο (αναχώρηση 20:00) για την επιστροφή μας πίσω στη Χίο (4:15)…Μεταφορά πίσω στην Λαγκάδα.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Εισιτήρια πλοίου Χίος-Καβάλα & Πειραιά-Χίο σε αριθμημένο αεροπορικό κάθισμα

  • 4 διανυκτερεύσεις στην Καβάλα με πρωινό σε 3* κεντρικό ξενοδοχείο (προτείνουμε Oceanis, Esperia η παρόμοιο)

  • 1 διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη με πρωινό σε 3* κεντρικό ξενοδοχείο (προτείνουμε El Greco η παρόμοιο)

  • Πολυτελές πούλμαν για την πραγματοποίηση του ανωτέρω προγράμματος όπου θα

είναι συνεχώς μαζί σας

  • Συνοδός του γραφείου μας όπου θα είναι συνεχώς μαζί σας

  • Μεταφορά με Πούλμαν από Λαγκάδα-Λιμάνι-Λαγκάδα

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης για όλους τους εκδρομείς έως 75χρ

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται έξοδα για εισόδους σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους, γεύματα και ποτά κατά την διάρκεια της εκδρομής, προαιρετικές εκδρομές όπου αναγράφονται και ότι άλλο δεν αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα.

Προαιρετική εκδρομή στη Θάσο , περίπου στα 14,00 ευρώ το άτομο

Προαιρετική εκδρομή στο Άγιο Όρος , περίπου στα 16,00 ευρώ το άτομο

Επίσης δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής που είναι 1,50 ευρώ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση για 3* ξενοδοχεία και πληρώνετε επιτόπου στα ξενοδοχεία

Πληροφορίες στα γραφεία του ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΟΥΡΣ και στα τηλέφωνα 22710-21463, 22710-42490

https://kanaristours.gr/

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ