30.9.2022 11:29

5ημερη εκδρομή στην Κρήτη με το Kanaris Tours

9-13 Νοεμβρίου

9/11/22 : ΧΙΟΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Χίου και αναχώρηση για Ηράκλειο Κρήτης. Άφιξη, επιβίβαση στο Πούλμαν και Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για βραδινή βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.

10/11/22 : Ηράκλειο-Ελούντα-Πλάκα-Σπιναλόγκα-Άγιος Νικόλαος-Ηράκλειο

Πρωινό και αναχώρηση με κατεύθυνση προς Άγιο Νικόλαο. Μόλις αντικρύσουμε την Ελούντα θα γοητευτούμε από το ανόθευτο παραδοσιακό της χρώμα αλλά και από το σύγχρονο οικισμό που σήμερα αποτελεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Πλάκα όπου θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας με θέα προς Σπιναλόγκα. Στην συνέχεια επιβίβαση στα πλοιάρια για την μεταφορά μας στην Σπιναλόγκα, ένα νησάκι στην είσοδο του όρμου Σπιναλόγκας στο δυτικό τμήμα του κόλπου Μιραμπέλλου. Στεφανώνεται από φρούριο που οικοδόμησαν οι Ενετοί το 1579 πάνω στα ερείπια αρχαίας οχύρωσης. Ξεχωρίζει το κτίριο των δημόσιων λουτρών του 4ου μ.Χ. Υπήρξε για πολλά χρόνια τόπος απομόνωσης λεπρών. Χτισμένος στο βορειοδυτικό άκρο του γραφικού κόλπου Μιραμπέλλου, στη συνέχεια αναχώρηση για επίσκεψη της πόλης του Αγίου Νικολάου. Η σημερινή πόλη έχει έντονο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Το βραδάκι επιστροφή στο Ηράκλειο και το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Διανυκτέρευση. 

11/11/22 : Ηράκλειο-Αργυρούπολη-Ρέθυμνο-Αρκάδι-Ηράκλειο

Πρωινό και αναχώρηση για την Αργυρούπολη, ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό, σχετική παραμονή για καφέ και στη συνέχεια αναχώρηση για Ρέθυμνο. Το Ρέθυμνο με το Ψηλορείτη και την καταγάλανη θάλασσα θα μας αρέσει πολύ καθώς “Το Ρέθυμνο δεν είναι μέρος που πηγαίνεις αλλά που επιστρέφεις”. Θα περπατήσουμε στο βενετσιάνικο λιμάνι με το εντυπωσιακό οχυρό της Φορτέτσας και στην παλιά πόλη, μια από τις πιο καλά διατηρημένες πόλεις της αναγεννησιακής περιόδου. Επόμενος σταθμός της σημερινής μας περιήγησης η Ιερά Μονή Αρκαδίου η οποία θεμελιώθηκε, σύμφωνα με την παράδοση, από τον αυτοκράτορα Ηράκλειο και ανοικοδομήθηκε τον 5ο αιώνα από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Αρκάδιο του οποίου και το όνομα φέρει. Το Αρκάδι αποτελεί το πιο ιστορικό μοναστήρι της Κρήτης, το οποίο έμελλε να γίνει το ιερότερο σύμβολο των Αγώνων των Κρητικών για την Ελευθερία, καθώς εδώ έγινε το τραγικό ολοκαύτωμα του 1866 που άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση του νησιού το 1898. Μάλιστα, η UNESCO έχει χαρακτηρίσει το Αρκάδι ως “Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας”. Επιστροφή στο Ηράκλειο και το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

12/11/22 : Ηράκλειο-Κνωσσός-Μουσείο

Πρωινό και αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Η ιστορία της πόλης καθρεφτίζεται στις αλλαγές του ονόματός της. Ο γεωγράφος Στράβων αναφέρεται σε ένα λιμάνι της Κνωσού που ονομαζόταν Ηράκλειο. Το 824, όταν οι Άραβες κατέλαβαν την Κρήτη, οχύρωσαν τον παλαιό οικισμό. Από την αραβική λέξη Χάντακ προήλθε η ονομασία Χάνδαξ και στον 13ο, επί Ενετοκρατίας, η ονομασία Κάντια. Ηράκλειο ονομάστηκε επίσημα το 1922. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου καταστράφηκε η μισή πόλη από βομβαρδισμούς. Σήμερα το Ηράκλειο είναι μια σύγχρονη πόλη, εμπορικό, βιομηχανικό και τουριστικό κέντρο της Κρήτης. Η ”εντός των τειχών” πόλη συγκινεί με τα ενετικά μνημεία, τα νεοκλασικά κτίρια και τους γραφικούς πεζόδρομους. Σήμερα θα επισκεφτούμε τη Κνωσό, το κέντρο του μινωικού πολιτισμού κατά το διάστημα 2000-1400 π.Χ. Θα ξεναγηθούμε στην περίφημη αρχαία πόλη με τα ανάκτορα, θα θαυμάσουμε τον "πρίγκιπα με τα κρίνα", τη δεξαμενή των καθαρμών, το μικρό ανάκτορο, τη βασιλική έπαυλη, το βασιλικό τάφο κ.α. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας και ελεύθεροι για βόλτα. Διανυκτέρευση.

13/11/22 : Ηράκλειο-Χανιά-Ακρωτήρι-Τάφοι Βενιζέλων-Αγία Τριάδα-Ηράκλειο-ΧΙΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τα Χανιά. Δεν είναι τυχαίο το ότι τα Χανιά προσελκύουν επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου. Η πόλη συνδυάζει απίστευτη φυσική ομορφιά, με πλούσια πολιτιστική παράδοση καθώς και άρτια τουριστική υποδομή. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, στην αγορά και το ενετικό λιμάνι και θα κατευθυνθούμε προς το Ακρωτήρι, εκεί όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων. Στην επιστροφή μας προς τα Χανιά θα επισκεφτούμε τη Μονή της Αγίας Τριάδας, που αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Κρήτης με τεράστια επίδραση στην παιδεία του νησιού. Χτίστηκε από τους Κρητικούς μοναχούς Ιερεμία και Λαυρέντιο, από την βενετσιάνικη ορθόδοξη οικογένεια των Τζαγκαρόλων. Επιστροφή στο Ηράκλειο. Το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου για την αναχώρησή μας πίσω για Χίο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Χίος-Ηράκλειο-Χίος 

 • 1 βαλίτσα 15kg & 1 χειραποσκευή 8kg

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων

 • 4 (τέσσερις) διανυκτερεύσεις

 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο σας

 • Μεταφορές-Περιηγήσεις με πολυτελές Πούλμαν βάση του προγράμματος

 • Ξεναγήσεις όπου αναφέρονται στο πρόγραμμα

 • Συνοδός του γραφείου μας

 • Επίσημος ξεναγός για την Κνωσσό & Μουσείο

 • Μεταφορά με πλοιάριο στη Σπιναλόγκα και επιστροφή

 • Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία), αρχαιολογικούς χώρους κ.α.

 • Φόρος διαμονής ξενοδοχείου όπου πληρώνεται στο ξενοδοχείο σας επιτόπου και είναι 

για 4*…3,00 ευρώ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση = 12,00 ευρώ και 

για 3*…1,50 ευρώ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση = 6,00 ευρώ

 • Ότι και εφόσον αναφέρουμε κάτι σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Όλοι εκδρομείς οφείλουν να χρησιμοποιούν μάσκα προστασίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

 • Το Πούλμαν μας απολυμαίνεται πριν και μετά από κάθε εκδρομή

 

Πληροφορίες στα γραφεία του ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΟΥΡΣ και στα τηλέφωνα 22710-21463, 22710-42490. https://kanaristours.gr/

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ