1.4.2024 11:46

5ημερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη με το Sunrise Tours

7-11 Μαΐου 2024

1η ΗΜΕΡΑ: Τσεσμέ - Προύσα

Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου στις 07.30 π.μ. Έλεγχος διαβατηρίων/ταυτοτήτων και αναχώρηση από το λιμάνι της Χίου για Τσεσμέ στις 08.00 με το Ε/Γ -Τ/Ρ ΣΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ. Άφιξη στο λιμάνι του Τσεσμέ μετά από 35 λεπτά και άμεση επιβίβαση σε πούλμαν με τελικό προορισμό την Προύσα, μέσω του νέου αυτοκινητόδρομου, που μειώνει τη διαδρομή σε μόλις 4 ½ ώρες με ενδιάμεσες στάσεις. Περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Η Προύσα υπήρξε σημαντική πόλη κατά τη ρωμαϊκή περίοδο με τις περίφημες θερμές πηγές της, πόλη όπου αναπτύχθηκε η τέχνη της μεταξουργίας κατά τη Βυζαντινή περίοδο , ιερή πόλη των Σελτζούκων Τούρκων και αργότερα έδρα της μητρόπολης της Προύσας με τρεις ενορίες και κοινότητα 7.000 Ελλήνων, θα σας καταπλήξει ευχάριστα σήμερα για το πράσινο, τα μνημεία της , τα μεταξωτά και την κουζίνα της. Ελεύθερος χρόνος στην πολύ ενδιαφέρουσα αγορά της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο CELIK PALAS 5* . Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: Προύσα - Χαλκηδόνα - Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση προς Κωνσταντινούπολη, όπου θα φθάσουμε μέσω της γέφυρας στη Γιάλοβα μετά από 2 ½ ώρες. Πρώτος μας σταθμός είναι η Χαλκηδόνα που σήμερα φέρει την ονομασία Καντίκιοϊ στην ανατολική πλευρά του Βοσπόρου. Η Χαλκηδόνα κρατά τους δικούς της ρυθμούς -ανατολίτικους και δυτικότροπους- με μεγαλύτερη αυθεντικότητα απ' ό,τι η Κωνσταντινούπολη που «λαμπυρίζει» ακριβώς απέναντί της. Είναι γεμάτη με το ελληνικό παρελθόν της, καθώς στις αρχές του 20ού αιώνα φιλοξενούσε 25.000 ομογενείς. Οι περίλαμπρες ορθόδοξες εκκλησίες και οι περίπου 500 Έλληνες που ζουν σήμερα στη Χαλκηδόνα συνεχίζουν μία παράδοση αιώνων. Επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Ευφημίας και το ιστορικό ζαχαροπλαστείο Baylan, ιδιοκτησία επί δεκαετίες του ομογενούς Χάρη Λένα. Κατόπιν μέσω της πρώτης κρεμαστής γέφυρας περνάμε στην Ευρωπαϊκή Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο TAXIM GONEN 4* στην πλατεία Ταξίμ. Περιήγηση στη Μεγάλη Οδό του Πέρα. Ξεκινώντας από το μεγαλοπρεπή Ι. Ναό της Αγίας Τριάδας Σταυροδρομίου, συνεχίζουμε περνώντας από τα δύο σπουδαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη, το Ζάππειο Παρθεναγωγείο και το Ζωγράφειο Λύκειο, για να καταλήξουμε στον Πύργο του Γαλατά, από τη βεράντα του οποίου μπορείτε να απολαύσετε μία μαγευτική θέα της Πόλης και των νησιών. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στη Μεγάλη Οδό , κατά μήκος της οποίας θα συναντήσετε πλήθος ιστορικών κτιρίων, όπως το Σισμανόγλειο Μέγαρο, τη στοά των λουλουδιών (Çiçek Pasajı), το Λύκειο του Γαλατά (ένα από τα παλαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Πόλη) καθώς επίσης και την καθολική εκκλησία του Αγίου Αντωνίου της Πάντοβα. Εδώ βρίσκονται επίσης κάθε είδους εστιατόρια, φημισμένα ζαχαροπλαστεία, εμπορικά κέντρα, παλαιοπωλεία και πολλές προτάσεις για βραδινή διασκέδαση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: Κωνσταντινούπολη - Χάλκη

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, περιήγηση στα ανάκτορα του Ντολμαμπαχτσέ, τελευταίο παλάτι των σουλτάνων. Στις αίθουσές του στεγάζονται αντικείμενα χρήσης των σουλτάνων, ενδυμασίες και πολύτιμα κοσμήματα. Στη συνέχεια αναχώρηση με πλοιάριο για τη Χάλκη. Επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή. Πολλοί Ορθόδοξοι θεολόγοι, ιερείς, επίσκοποι και πατριάρχες φοίτησαν στη Χάλκη, συμπεριλαμβανομένου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Οι φοιτητές στη Χάλκη περιλάμβαναν όχι μόνο γηγενείς Έλληνες, αλλά και Ορθόδοξους Χριστιανούς από όλο τον κόσμο, προσδίδοντας στη σχολή έναν διεθνή χαρακτήρα. Η σχολή στεγάζεται στη Μονή της Αγίας Τριάδας. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στην Αιγυπτιακή Αγορά με το φημισμένο παζάρι μπαχαρικών. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, προσκύνημα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Συνεχίζουμε για την Πατριαρχική Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλή, όπου βρίσκεται το κοιμητήριο με τους τάφους των Πατριαρχών. Σύντομη παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας ανήμερα του εορτασμού του Ναού. Κατόπιν, προσκύνημα στην Παναγία των Βλαχερνών, όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο Ακάθιστος ύμνος και γιορτάστηκε για πρώτη η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Επόμενος μας σταθμός είναι η Αγία Σοφία, ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά και θρησκευτικά μνημεία όλων των εποχών. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Στη συνέχεια προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο, με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και την πλούσια βλάστηση. Κατά την περιήγηση μας θα δούμε το Μεσοχώρι ( Ortakoy), πλούσιο προάστιο με έντονη την παρουσία των Ελλήνων για πολλούς αιώνες, στο Μέγα Ρεύμα, το Μπεμπέκ με τα κομψά ξύλινα αρχοντικά δίπλα στη θάλασσα, το Πάρκο Εμιργκάν ( διάσημο για τις τουλίπες του) και το Νεοχώρι ( το μεγαλύτερο ελληνικό χωριό του Βοσπόρου). Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: Κωνσταντινούπολη - Τσεσμέ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση προς Τσεσμέ με ενδιάμεσες στάσεις. Στις 18.00 αναχώρηση στις προς Χίο.

 

Τι σας προσφέρουμε:

  1. Εισιτήρια πλοίου Χίο – Τσεσμέ – Χίο
  2. Μεταφορές -περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  3. 1 διανυκτέρευση με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 5* (CELIK PALAS) στην Προύσα και 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στην Κωνσταντινούπολη σε ξενοδοχείο 4* στο Ταξίμ (TAXIM GONEN)
  4. Μετάβαση με πλοιάριο στη Χάλκη και επιστροφή 
  5. Επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό
  6. Λιμενικά τέλη 13 κατ’ άτομο

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  1. Είσοδοι σε μουσεία 
  2. Κρουαζιέρα στο Βόσπορο 
  3. Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα

 

Για πληροφορίες και κρατήσεις: SUNRISE TOURS Τηλ: 22710 41390, 81311 (Κεντρικό: Κανάρη 28, Υποκατάστημα: Λ. Αιγαίου 10)

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ