12.6.2023 13:36

4ημερη εκδρομή στη κοντινή Σάμο με το ΚΑΠΗ Αμανής και το Kanaris Tours

Αναχώρηση στις 28/6 και επιστροφή 1/7

Τετάρτη 28/6/23

Συγκέντρωση στο λιμάνι της Χίου μπροστά από το γραφείο Κανάρης Τουρς στις 08.30 για να μοιραστούν τα εισιτήρια και στην συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της γραμμής και 09.25 αναχώρηση για το Βαθύ της Σάμου.

Άφιξη στην πανέμορφη Σάμο γύρω στις 12.50, επιβίβαση στο Πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφτούμε το γραφικό Κοκκάρι, χτισμένο στα ριζά μιας ρεματιάς, παραθεριστικό κέντρο με πολλές φυσικές ομορφιές και αξιοθέατα. Συνεχίζουμε για το ορεινό χωριό Βουρλιώτες για να απολαύσουμε την πανέμορφη θέα και να γευτούμε το μοσχάτο σταφύλι.

Θα συνεχίσουμε για το όμορφο Καρλόβασι, δεύτερη πρωτεύουσα του νησιού. Πριν από πολλά χρόνια η εμπορική κίνηση στο λιμάνι του ήταν τεράστια δεδομένου ότι λειτουργούσαν πολλά βυρσοδεψία. Στην συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια , ξεκούραση και Διανυκτέρευση.

 

Πέμπτη 29/6/23

Σήμερα και μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας με πρώτη στάση και επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ηραίου όπου σύμφωνα με τη παράδοση στο χώρο αυτό γεννήθηκε και μεγάλωσε η θεά Ήρα. Στη συνέχεια και εφόσον ανοικτό θα δούμε το Ευπαλίνειο όρυγμα – Υδραγωγείο, σήραγγα μήκους 1036μ όπου η κατασκευή του έργου διήρκεσε δέκα χρόνια και είναι από τα μεγαλύτερα τεχνικά επιτεύγματα της αρχαιότητας. Σε μικρή απόσταση βορειοδυτικά του Πυθαγορείου βρίσκετε μέσα σε μια μεγάλη σπηλιά ένα μικρό εκκλησάκι η Παναγία Σπηλιανή όπου θα πρέπει να περπατήσετε γύρω στα 300μ (πούλμαν δυστυχώς δεν έχει πρόσβαση) για να το επισκεφτείτε. Είναι αφιερωμένο στα Εισόδια της Θεοτόκου και υπάρχει μια αρχαία μαρμάρινη εικόνα της Παναγίας, της οποίας όμως δεν διακρίνεται η μορφή. Δίπλα στο εκκλησάκι υπάρχει Αγίασμα. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή της Μεγάλης Παναγίας. Πρόκειται για ονομαστό μοναστήρι με καταπληκτικό ξυλόγλυπτο τέμπλο, σημαντικά κειμήλια και μοναδική φιλοξενία από τους μοναχούς. H Ιερά Μονή, η οποία υπήρξε σπουδαίο κέντρο λειτουργικής ζωής και καλλιέργειας της ψαλτικής τέχνης, ήδη από το 1901 πανηγυρίζει κατά την απόδοσιν της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 23 Αυγούστου και αποτελεί προσκύνημα των απανταχού Σαμίων και των πολυπληθών προσκυνητών της Νήσου. Στην συνέχεια επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού η οποία χτίστηκε το 1592 και πήρε τη σημερινή της μορφή το 1838. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το απόγευμα/βραδάκι, προτείνουμε χαλαρή βόλτα στο Βαθύ. Είναι όμορφα αμφιθεατρικά χτισμένη με πλούσια ιστορία, επιβλητικά νεοκλασικά κτίρια που αξίζει να δείτε. Επισκεφτείτε το Δημοτικό Κήπο και το Μητροπολιτικό Μέγαρο και να απολαύσετε ένα καφέ στην πλατεία Πυθαγόρα με το μαρμάρινο λιοντάρι.

 

Παρασκευή 30/6/23

Σήμερα νωρίς νωρίς, προτείνουμε προαιρετική εκδρομή για προσκύνημα στην Πάτμο (08.00-18.00)

Θα επιβιβαστούμε στο Πούλμαν για την μεταφορά μας προς το κοσμοπολίτικο Πυθαγόρειο για να πάρουμε το καταμαράν για Πάτμο.

Στην Πάτμο θα έχουμε Πούλμαν για την μετακίνηση μας προς το Μοναστήρι της Αποκάλυψης που έχει χτισθεί τον 17ο αιώνα. Μέσα στο εκκλησιαστικό συγκρότημα μπορούμε να δούμε και το Βυζαντινό Μουσείο το οποίο περιέχει σημαντικά κειμήλια. Επόμενη στάση το Σπήλαιο της Αποκαλύψεως στο οποίο ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη. Μετά τις επισκέψεις μας, επιστροφή και ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ψώνια. Αναχώρηση πίσω για Σάμο περίπου στις 15.20-17.50 και μεταφορά από λιμάνι προς ξενοδοχείο μας για ξεκούραση / διανυκτέρευση. Κόστος για ολοήμερη εκδρομή 70,00 ευρώ το άτομο

Για εκείνους που δεν θα πάνε ΠΑΤΜΟ θα μεριμνήσει το Κανάρης Τουρς για κάποια περιήγηση εντός νησιού.

 

Σάββατο 1/7/23

Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν μαζί με τις αποσκευές μας και αναχώρηση για να δούμε κοντινά αξιοθέατα πριν την επιβίβασή μας στο πλοίο για την επιστροφή μας πίσω Χίο. Το πλοίο έχει αναχώρηση στις 13.30 και αναμενόμενη άφιξη Χίο γύρω στις 17.00.

Η τιμή περιλαμβάνει τις εξής υπηρεσίες:

  • Εισιτήρια πλοίου Χίο-Βαθύ-Χίο σε οικονομική θέση σαλόνι

  • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο της Σάμου

  • Πούλμαν για την πραγματοποίηση της εκδρομής όπου θα είναι συνεχώς μαζί σας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης για όλους τους ταξιδιώτες έως 75χρ

  • ΦΠΑ

 

Σημαντική σημείωση: ανάλογα τις ώρες που είναι ανοιχτά τα Μοναστήρια και Αρχαιολογικοί χώροι, θα βγει και το τελικό πρόγραμμα εκδρομής.

Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ενδιάμεσα γεύματα και ποτά κατά την διάρκεια της εκδρομής.

Ο νέος φόρος διαμονής που είναι σε ισχύει από τις 1/1/2018 και πληρώνετε επιτόπου την υποδοχή/reception του ξενοδοχείου είναι βάση την κατηγορία του ξενοδοχείου

Για 4* στα 3,00 ευρώ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

Για 3* στα 1,50 ευρώ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

Για 2* στα 0,50 ευρώ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

 

Πληροφορίες στα γραφεία του ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΟΥΡΣ και στα τηλέφωνα 22710 - 21463, 22710 - 42490. https://kanaristours.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ