6.6.2023 17:26

4ημερη εκδρομή Καβάλα - Σέρρες - Θράκη με το Kanaris Tours

3 - 7 Ιουλίου 2023

1η μέρα :

Συγκέντρωση στο λιμάνι της Χίου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις... με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

2η μέρα :

Νωρίς το πρωί άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μετά από στάσεις για την πανέμορφη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, που πήρε το όνομά της από την ετεροθαλή αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Θεσσαλονίκη. Θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τον ναό του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της πόλης που ιδρύθηκε τον 5ο αιώνα. Συνεχίζουμε για την πόλη της Καβάλας για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και διανυκτέρευση.

3η μέρα :

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Έβρου, Αλεξανδρούπολη, την μεγαλύτερη πόλη της Θράκης, σημαντικό λιμάνι και εμπορικό κέντρο της βορειοανατολικής Ελλάδας. Θα επισκεφθούμε τον οικισμό Μάκρη και θα προσκυνήσουμε στο μοναστήρι της Παναγίας του Έβρου, γυναικεία μονή αφιερωμένη στην κοίμηση της Θεοτόκου. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την λίμνη Βιστωνίδα όπου θα προσκυνήσουμε στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου μετόχι της μονής Βατοπεδίου. Συνεχίζουμε για την πόλη της Ξάνθης, γνωστή και ως «πόλη με τα χίλια χρώματα» που πήρε το όνομά της από την Ξάνθη, μία από τις κόρες του Ωκεανού και της Τηθύος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και διανυκτέρευση.

4η μέρα :

Αναχώρηση μετά το πρωινό για το οχυρό Ρούπελ, ένα αμυντικό συγκρότημα κατά μήκος των ελληνο-βουλγαρικών συνόρων, με καταφύγια 1849 μέτρα και στοές 4251 μέτρα. Συνεχίζουμε για τις Σέρρες, πόλη της Μακεδονίας με 55.000 κατοίκους. Στις Σέρρες θα επισκεφθούμε τον ναό των Αγίων Θεοδώρων, γνωστός και ως Παλαιά Μητρόπολη, το σημαντικότερο βυζαντινό μνημείο της πόλης. Στη συνέχεια, θα πάμε στο γυναικείο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου που χτίστηκε το 1270 και αποτελεί μοναδικό μνημείο βυζαντινής τέχνης. Αφού τελειώσει η επίσκεψή μας στην όμορφη πόλη των Σερρών επιστρέφουμε στην Καβάλα για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

5η μέρα :

Σήμερα η μέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο σπήλαιο Αλιστράτης που είναι επισκέψιμο από το 1998. Περιλαμβάνει, εκτός από μεγάλους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους εκκεντρίτες. Συνεχίζουμε την επίσκεψή μας στο μοναστήρι της Παναγιάς της Εικοσιφοίνισσας που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 753 μ. στα βόρεια του όρους Παγγαίου. Τέλος, επιστρέφουμε στην πόλη της Καβάλας όπου μπορούμε να δούμε το φρούριο που χτίστηκε το 1520, το Ιμαρέτ, φτωχοκομείο που έχτισε ο Μεχμέτ Αλί πασάς το 1817, καθώς και τις Καμάρες, το παλιό υδραγωγείο που χτίστηκε το 1520 μέχρι το 1530. Το απόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό το λιμάνι της Χίου.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Εισιτήρια Χίος Πειραιάς σε αριθμημένα καθίσματα

  • Εισιτήρια Καβάλα Χίος σε τετράκλινη καμπίνα

  • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο Oceanis στην Καβάλα

  • Πούλμαν του γραφείου μας

  • Συνοδός του γραφείου μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους όπου υπάρχουν

Πληροφορίες στα γραφεία του ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΟΥΡΣ και στα τηλέφωνα 22710 - 21463, 22710 - 42490. https://kanaristours.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ