23.6.2021 13:18

4ήμερη εκδρομή σε Σάμο - Πάτμο με το Sunrise Tours

10-14/07/21 με τον Μορφωτικό Σύλλογο Βερβεράτου

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής:

10/07: Χίος –Βαθύ Σάμου

Συγκέντρωση στο λιμάνι της Χίου στις 22.30 μ.μ. Επιβίβαση στο πλοίο ΔΙΑΓΟΡΑΣ της BLUE STAR FERRIES και αναχώρηση προς Σάμο στις 23.05. Άφιξη στο Βαθύ της Σάμου στις 02.20 π.μ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο AEOLIS 3*, τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

11/07: Σάμος

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση στις 10.00 π.μ. για το ιστορικό Μοναστήρι της Μεγάλης Παναγίας ή των πέντε οσπιτίων, που είναι αφιερωμένο στην κοίμηση της Θεοτόκου και αποτελεί το καύχημα της Σαμιακής Εκκλησίας. Εδώ θα θαυμάσετε το ξυλόγλυπτο και επιχρυσωμένο τέμπλο, το δεσποτικό θρόνο, τον άμβωνα και τα αναλόγια των ψαλτών, έξοχα δείγματα της διακοσμητικής ξυλογλυπτικής του ΙΗ' αιώνα.
Συνεχίζουμε για τους Κουμαδαραίους, χωριό με εκπληκτική θέα προς τον κάμπο της Χώρας. Στάση για καφέ και τους φημισμένους λουκουμάδες του. Διασχίζοντας το χωριό από τον κεντρικό δρόμο μπορείτε να θαυμάσετε περίτεχνα κεραμικά που εκτίθενται στα εργαστήρια κεραμικής αλλά και μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα όπως πράσινο σαπούνι και υφαντά που αφθονούν στο μικρό αυτό χωριό. Στη συνέχεια, προαιρετική επίσκεψη στο Μουσείο Κρασιού, έναν ζωντανό, ευχάριστο και καλαίσθητο χώρο, που μεταφέρει τον επισκέπτη σε εποχές παραδοσιακής οινοποίησης. Επόμενός μας σταθμός είναι το Καρλόβασι, που αποτελεί το πάλαι ποτέ εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο του νησιού, τη δεύτερη πόλη και λιμάνι της Σάμου, νησιώτικη πολιτεία με ιδιόμορφο σκηνικό. Ελεύθερος χρόνος για μία βόλτα κατά την οποία μπορείτε να θαυμάσετε παλαιά αρχοντικά, όμορφα νεοκλασικά κτίρια και μεγάλες εκκλησίες. Συνεχίζουμε για το Ποτάμι, μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού. Πολύ κοντά σχηματίζονται οι περίφημοι καταρράκτες του νησιού με τις δύο μικρές λίμνες, που βρίσκονται σε ένα από τα πλέον όμορφα φαράγγια του Αιγαίου. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Κατόπιν, μετά από μία σύντομη στάση στο Κοκκάρι, γραφικό χωριό με πανέμορφες παραλίες, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Βαθύ.

12/07: Σάμος

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για το Ηραίο της Σάμου, όπου βρίσκονται τα ερείπια του ομώνυμου ναού της αρχαιότητας, που ήταν αφιερωμένος στην θεά Ήρα. Στη συνέχεια προσκύνημα στην Παναγία τη Σπηλιανή, εκκλησάκι σε σπηλιά, κοντά στο Ευπαλίνειο Όρυγμα, σε πλαγιά με πανοραμική θέα στο Πυθαγόρειο. Κατόπιν, περιήγηση στο Ευπαλίνειο Όρυγμα -Υδραγωγείο, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε γύρω στα 550 π.Χ. για να υδρεύει -με ασφάλεια και υψηλές προδιαγραφές υγιεινής- την αρχαία πόλη της Σάμου, δηλαδή το σημερινό Πυθαγόρειο και λειτούργησε με επιτυχία για 1100 χρόνια. Πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα παγκοσμίως μνημεία ανθρώπινης δεξιοτεχνίας και κατασκευαστικής ικανότητας. Γι’ αυτό και από το 1992 έχει περιληφθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Καταλήγουμε στο Πυθαγόρειο, γραφική και τουριστικά αναπτυγμένη παραλιακή κωμόπολη, χτισμένη στην περιοχή της αρχαίας πρωτεύουσας της εποχής του Πολυκράτη. Ιδανικό για περαντζάδα το πλακόστρωτο λιμάνι με τις καφετέριες και τα εστιατόρια, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Πύργο Λυκούργου Λογοθέτη. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Στις 15.30 αναχώρηση από Πυθαγόρειο προς Πάτμο με το Ε/Γ –Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ. Στις 19.15 άφιξη στο λιμάνι της Πάτμου και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ΣΚΑΛΑ 3* που βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο στον ομώνυμο οικισμό του νησιού. Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με τη Σκάλα, το εμπορικό κέντρο του νησιού με τη ζεστή νησιώτικη ατμόσφαιρά του.

13/07: Πάτμος

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για τη Χώρα. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής. Η μονή ιδρύθηκε το 1607 από τον Ηγούμενο της Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, ο οποίος την αφιέρωσε στην Παναγία (Ζωοδόχο Πηγή) και τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο. Η εικόνα της Παναγιάς Ελεούσας στην εκκλησία της μονής θεωρείται θαυματουργή και το πρώτο καταγεγραμμένο θαύμα της χρονολογείται το 1956. Συνεχίζουμε για την I. Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, ένα από τα πιο εντυπωσιακά και καλοδιατηρημένα μνημεία του Αιγαίου. Η καστροπολιτεία της Μονής δεσπόζει σε όλο το νησί καθώς είναι κτισμένη στην κορυφή του λόφου απέναντι από το λιμάνι του νησιού, τη Σκάλα. Το μοναστήρι ,αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο, χτίστηκε τον 11ο αι. από τον ασκητή Όσιο Χριστόδουλο, στον οποίο είχε παραχωρηθεί το νησί από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλέξιο Κομνηνό Α’. της πρωτεύουσας του νησιού που μαζί με τη Μονή αποτελεί μνημείο της Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό οικισμό μοναδικό σε αρχιτεκτονική, με άσπρα αρχοντικά αλλά και σπίτια αιγαιοπελαγίτικου στυλ που αγκαλιάζουν σφικτά το Μοναστήρι. Κατόπιν, αναχώρηση για το προσκύνημά μας στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, ένα από τα σημεία αναφοράς όχι μόνο της Πάτμου, αλλά και του χριστιανισμού παγκοσμίως. Το σπήλαιο αυτό αποτέλεσε το καταφύγιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και εδώ σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ιωάννη στο σπήλαιο, σκίστηκε ο βράχος και ακούστηκε η φωνή του Θεού, που του υπαγόρεψε το Ιερό Βιβλίο της Αποκάλυψης. Επιστροφή στη Σκάλα για γεύμα. Το απόγευμα αναχώρηση για τη γυναικεία Μονή Ευαγγελισμού, που ιδρύθηκε το 1613 από τον ιερομόναχο του μεγάλου μοναστηριού Νικηφόρο και μεταφορά στο γραφικό λιμανάκι του Γροίκου με το πολυτελές ξενοδοχείο PATMOS AKTIS. Ο κόλπος του Γροίκου με την υπέροχη θέα προς τον βράχο «Καλλικατσού» και την παραλία της Πέτρας έχει χαρακτηρισθεί από τον διεθνή οργανισμό «Most Beautiful Bays in the World» ως ένας από τους ωραιότερους κόλπους του κόσμου. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Σκάλα. Διανυκτέρευση.
 

14/07: Πάτμος –Χίος

Στις 04.45 αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το λιμάνι. (Το πρωινό θα δοθεί σε πακέτο). Στις 05.30 αναχώρηση από Πάτμο προς Χίο με το πλοίο ΔΙΑΓΟΡΑΣ της BLUE STAR FERRIES. Άφιξη στη Χίο στις 14.15.

Περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο γενικού τουρισμού SUNRISE TOURS, (Κανάρη 28 Χίος) Τηλ. 2271041390 και 6932317161 (Ειρήνη Κωστάλα).

www.sunrisetours.gr
facebook page

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

Tags: ΤΑΞΙΔΙ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ