14.11.2023 12:29

Κυβερνητική κίνηση «ματ» για αποφυγή χρήσης επιδομάτων για τυχερά παιχνίδια!

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μία, για πολλούς, κίνηση-ματ που αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη χρήση των χρημάτων των δικαιούχων επιδομάτων ΟΠΕΚΑ και ΔΥΠΑ.

Συγκεκριμένα, από τις αρχές του νέου έτους, τουλάχιστον το 50% των επιδομάτων αυτών θα διατίθεται μέσω προπληρωμένων καρτών. Οι λόγοι πολλοί αλλά κύριος στόχος είναι η καλύτερη διαχείριση των χρημάτων και η αποφυγή άμεσης ανάληψης και «σπατάλης» μεγάλου μέρους ή ακόμα και ολόκληρου του ποσού μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Παρουσίαση Στοιχημαν – Γιατί θεωρείται η κορυφαία στοιχηματική του 2023; 

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στοχεύει στην δαπάνη του μισού τουλάχιστον ποσού μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενισχύοντας τη διαφάνεια και προλαμβάνοντας τη φοροδιαφυγή.

Η κυβέρνηση γνωρίζει τις συνήθειες των παικτών που διαμένουν στην Ελλάδα και ξέρει πως πολλές φορές μεγάλο μέρος επιδομάτων χρησιμοποιείται για στοιχηματισμό ή ποντάρισμα σε τυχερά παιχνίδια. Η προπληρωμένη κάρτα θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο αποτροπής της υπερβολικής χρήσης χρημάτων σε διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες και live casino. Έτσι αναμένεται οι δικαιούχοι να κάνουν καλύτερη διαχείριση και πιο αποτελεσματική χρήση των χρημάτων με το ποσό που θα τους είναι διαθέσιμο για στοιχήματα να περιορίζεται.

Επιπροσθέτως, όσοι χρησιμοποιούν την προπληρωμένη κάρτα θα επιβραβεύονται με συμμετοχές σε δημόσιες κληρώσεις μέσω των οποίων θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν χρηματικά ή άλλα έπαθλα. Με αυτές τις κινήσεις, η κυβέρνηση δείχνει τη δέσμευσή της όχι μόνο στην οικονομική ενίσχυση των πολιτών αλλά και στον περιορισμό του υπερβολικού, ακόμα και του παράνομου, τζόγου!

Διαβάστε περισσότερα νέα και προγνωστικά στο Foxbet.gr

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ