2.8.2023 15:40

«Η κυρία Αμαλία από την Χίο» - Έκθεση φωτογραφίας της Εύης Μαυρώνη

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΧΙΟΥ και ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ "ΚΥΔΙΑΝΤΑ" παρουσιάζουν στον "ΧΩΡΟ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΟΥΣΙΚΗΣ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗΣ", την έκθεση φωτογραφίας της Εύης Μαυρώνη με τίτλο «Η κυρία Αμαλία από την Χίο». Η έναρξη της έκθεσης θα γίνει στις 5 Αυγούστου, 7, μμ. Η διάρκειά της θα είναι από 5-13 Αυγούστου.

Εύη Μαυρώνη, Η κυρία Αμαλία από την Χίο, 2022

Η κυρία Αμαλία ταξίδεψε με τον άντρα της όσα χρόνια αυτός ήταν πρώτος καπετάνιος. Έκανε πολλές φορές τον γύρο του κόσμου και κουβάλησε σπίτι της βαλίτσες με εξωτικά μικροπράγματα.

Μέσα στο βαπόρι, ήταν επιβάτης και πλήρωμα. Για εκείνον ήταν σύντροφος και εμπόδιο. Ήταν το στολίδι που έδειχνε με καμάρι, αλλά μισούσε όποιον το θαύμαζε. 

Μεταξύ τους, όλα τα προβλήματα λύνονταν μέσα σε τέσσερεις τοίχους, χωρίς φίλους, χωρίς διαφυγή.

Η κυρία Αμαλία, έζησε το ένα τρίτο του έγγαμου βίου της σ’ ένα δωμάτιο που το πάτωμα δεν ήταν ποτέ οριζόντιο, που οι σχέσεις ήταν γυμνές. Έγραφε γράμματα, κρατούσε τα βιβλία του καραβιού, έραβε, μάθαινε κιθάρα, εξασκούσε τα αγγλικά της μπροστά στον καθρέφτη. Όταν επέστρεψε, δεν διηγήθηκε τίποτα. Είπε μόνο «δεν βαρέθηκα ούτε ένα λεπτό, δεν φοβήθηκα ούτε μια φορά»…

Εύη Μαυρώνη βιογραφικό

Η Εύη Μαυρώνη ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Χίου. Είναι φωτογράφος και εκπαιδευτικός στον τομέα των Εφαρμοσμένων Τεχνών. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στο ΤΕΙ Αθήνας και Ιταλική γλώσσα και φιλολογία στο ΑΠΘ. Επίσης, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Γνωσιακή Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στα έργα της εστιάζει σε όσα κάνουν οι άνθρωποι για να ευημερήσουν μέσα σε διάφορα περιβάλλοντα.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ