9.7.2024 15:32

«Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού - Θεατρική παράσταση στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού, την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 (ώρα 21:30), στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, που ξεπερνά τα στενά όρια της ηθογραφίας, διεισδύοντας στα ψυχικά κίνητρα των πρωταγωνιστών, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου

Στο αυτοβιογραφικό έργο του Βιζυηνού, ξεδιπλώνεται όλη η ατμόσφαιρα στην οποία μεγάλωσε ο μικρός Γιωργής, πριν ξενιτευτεί. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ένα βαθύ τραύμα, δεν φεύγει ποτέ εντελώς, μπορείς όμως να μάθεις να ζεις με αυτό. Κι αυτό είναι θαύμα: να θυμάσαι χωρίς φόβο και να ξεχνάς χωρίς ενοχή. Η αφηγηματική αρτιότητα, η ευαισθησία, η λεπτή ειρωνεία, ο γλωσσικός πλούτος, η εμβάθυνση στον ψυχισμό των προσώπων, οι συγκλονιστικές εικόνες, είναι μόνο μερικά από τα  στοιχεία τα οποία αντικατοπτρίζουν τη βαθιά καλλιέργεια του συγγραφέα, τις σπουδές του στην Γερμανία (φιλοσοφία και ψυχολογία) και την αγάπη του για τον τόπο που γεννήθηκε, την Βιζύη της ανατολικής Θράκης.  

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Σκηνικά/ Κοστούμια: Πάρις Μέξης

Σχεδιασμός κίνησης: Βρισηίδα Σολωμού

Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα

Βοηθός φωτισμών: Ιφιγένεια Γιαννιού

Βοηθός Σκηνοθέτη: Φάνης Σακελλαρίου

Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου

Video: Θάνος Μαργαρίτης

Γραφιστική επιμέλεια: xMx graphics

Επικοινωνία-Γραφείο τύπου: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παραγωγή: Phronesis – AMKE

Διάρκεια: 90 λεπτά

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ