18.4.2024 10:30

Πάσχα στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται το φετινό Πάσχα με δημιουργικά εργαστήρια, για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Αναλυτικά:

  • Ανθισμένες Λαμπάδες» για παιδιά, ηλικίας 6 έως12 ετών,  και ομάδες ΑμεΑ 

Τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 (ώρες 12:00 & 15:00), οι συμμετέχοντες κατασκευάζουν τις πασχαλινές λαμπάδες τους, αντλώντας έμπνευση από την ανοιξιάτικη χιακή φύση. Πολύχρωμα αγριολούλουδα, πεταλούδες, πασχαλίτσες θα διακοσμήσουν τις πρωτότυπες δημιουργίες των συμμετεχόντων για να υποδεχθούν το Άγιο Φως της Ανάστασης.

  • «Πασχαλινά μαστιχένια αυγουλάκια» για όλη την οικογένεια

Τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 (ώρα 12:00), ακολουθώντας το πιο διαδεδομένο έθιμο του Πάσχα, οικογένειες με παιδιά βάφουν και ζωγραφίζουν πασχαλινά αυγά για να τα προσφέρουν στο Γηροκομείο Χίου «Ζωρζής Μιχαλινός».

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Τα παιδιά θα προσέλθουν στο Μουσείο και θα αποχωρήσουν συνοδευόμενα από γονέα ή κηδεμόνα, ο οποίος αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη συμμετοχής του παιδιού στο εργαστήρι.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ