31.7.2023 16:19

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Πολύ Αργά για τ’ Αϊδίνι» του Κώστα Στοφόρου

Η Art Gallery Δές -Δέσποινα Σταθάκη οι εκδόσεις Αρτέον και το Βιβλιοπωλείο Πυξίδα σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Στοφόρου «Πολύ αργά για τ’ Αϊδίνι», την Παρασκευή 4 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στον χώρο της Gallery

Η παρουσίαση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης της Δέσποινας Σταθάκη «Ελληνικές Ιστορίες»

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Παντελής Ζούρας, θεολόγος -συγγραφέας

Βίκυ Σγουρέλλη, εκπαιδευτικός -συγγραφέας 

Συντονίζει η εικαστικός Δέσποινα Σταθάκη 

Χώρος Τέχνης Δές, Αγίου Γεωργίου Φρουρίου, Πλατεία Φρουρίου, Χίος

694 882 0389

despoinastathaki@gmail.com

Για το βιβλίο

Στη χαραυγή του 20ού αιώνα η Οθωμανική Αυτοκρατορία βρίσκεται στα όρια της διάλυσης, ενώ στην Ευρώπη διαμορφώνεται μια ανατρεπτική εποχή λόγω των σημαντικών πολιτικών αλλαγών που πραγματοποιούνται. Κι όμως! Η ζωή στο Λεβάντε (Ανατολή) συνεχίζεται... Ένα μωσαϊκό λαών που αποτελείται από Έλληνες, Τούρκους, Λεβαντίνους, Εβραίους και Αρμένιους ζει αρμονικά, έτσι όπως έμαθε να ζει αιώνες τώρα.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, λίγο πιο έξω από τη Σμύρνη, στο Αϊδίνι, ζει και ο νεαρός Κώστας, ο παππούς του συγγραφέα. Η συνάντησή του με τον Αρίστο και την παρέα του, ο έρωτάς του για την Ελενίτσα κι ο ρυθμός της ζωής του Λεβάντε, μέσα στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον της Σμύρνης και του Αϊδινίου, θα τον παρασύρουν σε μεγάλες περιπέτειες και ανατροπές.

Θα καταφέρουν άραγε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις; Τι θα συμβεί όταν όλα γύρω τους θα αρχίσουν να καταρρέουν; Όταν θα γίνουν μέρος της ιστορίας του ξεριζωμού του ’22 και των σημαντικών αλλαγών που θα επέλθουν;

Μια συναρπαστική αφήγηση για τις πληγές που δεν επουλώθηκαν ποτέ. Μια αληθινή ιστορία των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τον γενέθλιο τόπο τους, αναφώνησαν «Πολύ αργά για τ’ Αϊδίνι…», αλλά κράτησαν πάντα ζωντανή τη φλόγα μέσα τους. Για το Αϊδίνι της Διδώς Σωτηρίου, της Nelly’s, του Μιχάλη Σουγιούλ και του Μίνου Αργυράκη.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ