17.6.2021 14:22

Ο Φ.Ο.Β. γιορτάζει τα 97α γενέθλια του την Κυριακή

Αποκαλύπτεται η προτομή του Λοχαγού Κωνσταντίνου Φόρου

Την 97η επέτειο του γιορτάζει ο Φ.Ο.Β. την προσεχή Κυριακή της Πεντηκοστής. Έτσι προσκαλεί τους πιστούς φίλους να τιμήσουν με την παρουσία τους μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων.

Στις 09:00 π.μ. θα ξεκινήσει η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου, Ψάρων και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην πλατεία του Φ.Ο.Β. θα ακολουθήσει τελετή «Τρισάγιου» υπό του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου. Παράλληλα θα ακολουθήσουν και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Λοχαγού Κωνσταντίνου Φόρου (1890-1920).

Ο κ. Στείρος δήλωσε ότι με αυτόν τρόπο θα δώσουν την τιμή που αρμόζει σε ένα Βρονταδούση Αξιωματικό, Απόφοιτο της Σχολής Ευελπίδων που πολέμησε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο Μ. Ασιατικό  Μέτωπο.

«Η προτομή δημιουργήθηκε από έναν απόγονο του, τον Μάρκο Φόρο. Η προτομή αυτή μας χαρίστηκε και τοποθετήθηκε δίπλα στην προτομή του Θ. Κάστανου στην πλατεία» περιέγραψε ο κ. Στείρος.

 

 

 

 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ