31.8.2021 16:39

Η θεατρική παράσταση «Συρματένιοι Ξεσυρματένιοι∙ Όλοι» στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου (ώρα 20:00), την παράσταση «Συρματένιοι Ξεσυρματένιοι∙ Όλοι», στο Μουσείο Μαστίχας Χίου, για ενήλικο κοινό.

Πρόκειται για θεατρικό μονόλογο, βασισμένο στο ομώνυμο λογοτεχνικό έργο του Γιάννη Μακριδάκη, με δραματοποιημένες αφηγήσεις Χιωτών προσφύγων, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής (1941-1944), ξεκίνησαν ένα ταξίδι προς το άγνωστο για να σωθούν, κατευθυνόμενοι προς την Τουρκία, την Κύπρο, τη Μέση Ανατολή. Οι επιζήσαντες αφηγούνται τις συνθήκες πείνας και ανέχειας, τις νυχτερινές παράνομες αποδράσεις από το νησί της Χίου, τη μάχη με τα κύματα, τη ζωή στον στρατό της Μέσης Ανατολής, στους προσφυγικούς καταυλισμούς, στο μέτωπο, στα κινήματα, τον εγκλεισμό στα «σύρματα», τον Ιερό Λόχο και την απελευθέρωση στη Μυτιλήνη. 

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μακριδάκης και Βασίλης Παχουνδάκης

Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Μακριδάκης

Ερμηνεία: Χριστίνα Λυκοτσέτα

Σκηνικό και επιμέλεια φωτισμού: Έβης Χρήστου

Κοστούμια: Μάρθα Φωκά

Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Παχουνδάκης και Χριστίνα Λυκοτσέτα

Φωτογραφίες: Σταμάτης Μενής

Παραγωγή: ΚΟΙΝΣΕΠ «ΠΙΤΥΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» 

Ακούγονται αποσπάσματα που έχουν αφηγηθεί οι (με αλφαβητική σειρά):

Σταματία Βαλιδάκη, Ζαχαρένια Γεωργάλου, Παναγιώτης Καρασούλης, Εύχαρις-Κοκκάλη Ακαβάλου, Ιουλία Κομμά, Αντώνης Κουτσουράδης, Στέλιος Λεωνής, Ανδρέας Λούρας, Νίκος Μπακοντούζης, Κώστας Μπαχάς, Στέλιος Πετρής, Δημήτρης Ρέττος, Θανάσης Στάμπουλος, Γιάννης Συρβίτης, Γιάννης Ξυντάρης.

Διάρκεια: 1 ώρα και 10 λεπτά

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η παράσταση  θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.
 

Μουσείο Μαστίχας Χίου

Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 821 02 Χίος

Τ.: 22710 72212 | www.piop.gr

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ