4.10.2021 17:25

«Η Νίκη αιώνιο σύμβολο των Ελλήνων»: Έκθεση Ζωγραφικής της Γιούλης Φαρατζή

Εν όψει των 200 χρόνων από την επέτειο της Επανάστασης του 1821, στο μυαλό των Ελλήνων έρχεται η λέξη “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” που κατακτάται μόνο με τη “ΝΙΚΗ” στις μάχες.

“Η ΝΙΚΗ ΑΙΩΝΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ” είναι ο τίτλος της έκθεσης της ζωγράφου και συμπατριώτισσάς μας Γιούλης Φαρατζή που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Εμμ. Ροΐδη” του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης.

Η πορεία της Γιούλης από το ξεκίνημα της, έως την ολοκλήρωση της, ήταν εντυπωσιακή με πολλές βραβεύσεις και εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η ζωγραφική είναι εκείνη που την γεμίζει συναισθήματα και την κάνει να υλοποιεί τη λέξη “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”.

Τα χρώματα συμπλέκονται, αποκτούν κίνηση από το χέρι της καλλιτέχνιδος και μας δίνουν μία εξπρεσσιονιστική τάση απελευθέρωσης από τον Ακαδημαϊκό ρεαλισμό απεικονίζοντας τη ζωή όπως θα έπρεπε να είναι γι’ αυτό η τέχνη της ονομάζεται “ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ”. Μεγάλη έμπνευση της ζωγράφου είναι ” Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ” που είναι η πηγή του πολιτισμού γιά όλα τα μέρη της γής.

Άλλη μεγάλη πηγή έμπνευσης της είναι η φύση, που κρύβει άπειρο μυστήριο για τον καλλιτέχνη και κυρίως τα Ελληνικά Νησιά! Η Γιούλη πιστεύει πώς η τέχνη πρέπει να είναι δυναμική και όχι στατική, να εκφράζει ένα σχεδόν θρησκευτικό συναίσθημα για τη ζωή και όχι να καταγράφει απλώς φευγαλέα αισθήματα της στιγμής.

Αυτό απεικονίζεται στα έργα της ζωγράφου, που φαίνεται να έχουν μία αέναη χορευτική κίνηση, ενώ μουσική αρμονία γεννιέται στ’ αυτιά του θεατή καθώς τα παρατηρεί γιατί ας μην ξεχνάμε ότι η ζωγραφική είναι ποίηση με χρώμα και η ποίηση ζωγραφική με λέξεις.

Χώρος: Αίθουσα Τέχνης Εμμ. Ροΐδη – Πνευματικό Κέντρο – Ερμούπολη
Ημερομηνία: Παρασκευή 8 Oκτωβρίου έως και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 -13:30 & 18:00 – 21:30

Πηγή κειμένου: syros-agenda.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ