15.9.2023 14:56

Αντιφασιστική βραδιά στο Κόκκινο Φαναράκι για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Πέρασαν 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα της Χρυσής Αυγής, οι, πρωτόδικα καταδικασμένοι, υπαίτιοι βρίσκονται στη φυλακή, ωστόσο σαν κοινωνία δεν τελειώσαμε με το φασισμό και το ρατσισμό. 

Από τον Έβρο, όπου πρόσφυγες κρυμμένοι για να αποφύγουν την παράνομη επαναπροώθηση κάηκαν, ενώ αυτόκλητοι ράμπο πήραν το νόμο στα χέρια τους και «συνέλαβαν» πρόσφυγες ως υπαίτιους για τις φωτιές, μέχρι την Πύλο, όπου 600 και πλέον άνθρωποι πνίγηκαν, και από τη Χίο, τη Λέσβο και τη Σάμο όπου τα ναυάγια δεν έχουν τελειωμό, με τους υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές να ζητούν περισσότερα pushback, άρα ναυάγια, μέχρι το Θεσσαλικό κάμπο και τον άγνωστο αριθμό προσφύγων-εργατών γης και Ρομά που αγνοούνται, ο φασισμός έχει ριζώσει στην ελληνική κοινωνία. 

Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν στρέφεται ενάντια στους ξένους μόνο. Η παραδοχή του υπάρχου του Blue Horizon ότι θεώρησε ότι ήταν Πακιστανός ή μαύρος χωρίς εισιτήριο ο Αντώνης και άρα είχε το δικαίωμα να τον ρίξει στη θάλασσα, η καθημερινή βία ενάντια στις γυναίκες και οι γυναικοκτονίες, αποδεικνύουν ότι οδεύουμε στην ανθρωποφαγία και την απανθρωπιά. 

Η αστυνομία δρα ανενόχλητη, δολοφονώντας Ρομά (Σαμπάνης, Φραγκούλης), αλλά και Έλληνες πολίτες (σε τυχαίο έλεγχο χτυπήθηκε μέχρι θανάτου ο Μανιουδάκης στα Χανιά), τρομοκρατεί και χτυπά όποιον/α βρεθεί στο δρόμο της τη λάθος στιγμή (πλημμυροπαθείς στη Λάρισα, φοιτητές/ριες στο Πολυτεχνείο) με την πλήρη συγκάλυψη της κυβέρνησης. Η ατιμωρησία των ένστολων φέρνει και άλλη βία.

Απέναντι σε όλα αυτά, η μόνη απάντηση μπορεί να δοθεί στο δρόμο, με αλληλεγγύη και διεκδίκηση. 

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από τη δολοφονία του Φύσσα καλούμε σε μια αντιφασιστική βραδιά την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη στις 9.00 μ.μ. στο Κόκκινο Φαναράκι στο λιμάνι της Χίου για ενημέρωση, συζήτηση και με μουσική με τον Κουπεπέ στα deck

Για να μην κυριαρχήσει ο φασισμός, ο ρατσισμός και η ανθρωποφαγία.

Για μια κοινωνία αλληλέγγυα και ελεύθερη.

 

Κοινωνικός Χώρος Αντίβαρο

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ