26.6.2018 10:22

Τους ενοχλεί η ταξική ενότητα!!!

Παλεύουν για την ενότητα με τους εκπρόσωπους της αντιλαϊκής πολιτικής!!!!

Σκληρή απάντηση στη ΔΑΚΕ για τις θέσεις της σχετικά με τις πρόσφατες εκλογές του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και την ανάδειξη νέου ΔΣ δίνει με ανακοίνωσή της η ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΑΣ.

Σε αυτήν αναφέρουν:

«Αυτή η ρήση ταιριάζει γάντι στη ΔΑΚΕ, παράταξη της ΝΔ, που ούτε λίγο ούτε πολύ βγάζει μειοψηφία την ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΑΣ στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές και τη συγκρότηση σε σώμα της Εκτελεστικής Γραμματείας, αναμασώντας τα γνωστά για τη χαμένη τιμή της «ενότητας» των εργαζομένων.

  Πρώτον, για την αποκατάσταση της αλήθειας, από τις 9 έδρες της Ε.Γ. του ΝΤ Χίου  της ΑΔΕΔΥ ,οι 5 με την ψήφο των συναδέλφων δόθηκαν στης παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ –ΔΑΣ που στηρίχτηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στο οποίο αγωνίζονται οι κομμουνιστές , αλλά και ριζοσπάστες συνδικαλιστές , που δεν ταυτίζονται απόλυτα με το ΚΚΕ, όπως προβοκατόρικα επαναλαμβάνει η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, λες και η ίδια ως παράταξη είναι παρθένα από τη ΝΔ.

  Δεύτερον, είναι απολύτως βέβαιο ότι οι 42 ψήφοι της ΕΝΟΤΗΤΑΣ –ΔΑΣ, τετραπλάσιοι από τις 10 της ΔΑΚΕ, ενοχλεί που πιστώνονται στην ταξική κατεύθυνση πάλης για τα συμφέροντα των εργαζόμενων, για τα οποία δήθεν «κόπτεται» η ΔΑΚΕ.  Ενοχλεί ότι αναγνωρίζεται η αγωνιστική, διεκδικητική  κατεύθυνση της  προηγούμενης Ε.Γ και  ανανεώνεται η εμπιστοσύνη τους σε εκείνη τη δύναμη που αταλάντευτα πάλεψε και παλεύει με ανιδιοτέλεια για τα συμφέροντά τους, χωρίς να προσδοκά κυβερνητικά οφίτσια και να τους κλείνει πονηρά το μάτι…

  Τρίτον μιλά για μείωση της παράταξής μας, όταν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασίαοι παρατάξεις που έλαβαν μέρος στις αρχαιρεσίες του ΝΤ Χίου της  ΑΔΕΔΥ ήταν δυο και τώρα ήταν πέντε.  Είναι φυσιολογική η διασπορά των δυνάμεων!!

  Τέταρτον και ουσιαστικότερο! Ποτέ δεν κρύψαμε ότι για μας, η ενότητα όλων των εργαζομένων που υπηρετεί τα συμφέροντα της τάξης μας , ενάντια στο κεφάλαιο,  αποτελεί την πεμπτουσία ανασύνταξης του εργατικού και υπαλληλικού κινήματος. Είναι η ενότητα που καλεί όλους να αγωνιστούν , όχι για να αλλάξει η κυβέρνηση από ροζέ σε γαλάζια ή τρικολόρε, αλλά για να αλλάξει τάξη στην εξουσία, για να γίνουν οι εργαζόμενοι αφεντικά στον ιδρώτα τους.

  Στις γραμμές του ταξικού εργατοϋπαλληλικού κινήματος δε χωράνε ούτε εργοδοτικοί –κυβερνητικοί συνδικαλιστές που  η ΔΑΚΕ στον χώρο της έχει πολλούς, δε χωράνε συνδικαλιστές που αποκτούν υπουργικό θώκο και μετά τσαλαπατούν τα εργατικά δικαιώματα. Αυτά η ΔΑΚΕ ας τα ψάξει στο χώρο της στη ΝΔ και στα στελέχη της.

  Συν τοις άλλοις, το στέλεχος της ΔΑΚΕ στην ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ δήλωσε κατά την συνεδρίαση για τη συγκρότηση σε σώμα , «εμένα δεν πρόκειται να με δείτε κάτω από το σύλλογο Δασκάλων στις συγκεντρώσεις σας», εννοώντας τις συγκεντρώσεις που καλεί  το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, δείχνοντας πώς εννοεί την «ενότητα» , δηλαδή «οραματίζεται» το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, ουρά του Εργατικού Κέντρου και των συγκεντρώσεών του με τους βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με τους τοπικούς άρχοντες με τη φορομπηχτική πολιτική,  τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους.

  Κλείνοντας, επιλέξαμε συνειδητά τη  δύσκολη ταξική γραμμή του συνδικαλιστικού κινήματος που δεν καλλιεργεί αυταπάτες , δεν εφησυχάζει και είναι  πολέμιο στην ακροδεξιά και την αντικομουνιστική ρητορική.

 

  Κάνουμε ξεκάθαρο ότι το ταξικό εργατικό κίνημα έχει τα μέσα να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις, για  όλους τους συναδέλφους απέναντί στην καπιταλιστική βαρβαρότητα χωρίς ρωγμή και χωρίς να αφήνει περιθώρια  για πισωγυρίσματα και ταλαντεύσεις!

                                                                                           Για την ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΑΣ

                                                                                                                  Σκούφαλος Μάρκος

                                                                                                                  Αμπαζής Γιώργης

                                                                                                                  Νικήτας Παναγιώτης

                                                                                                                  Γατανά Σοφία                                                                                                           

                                                                                                                  Νομικός Δημήτρης

                                                                                                                 

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ