Πολιτική

6/9/18 12:44

τελ. ενημ.: 6/9/18 12:47

Τετ α τετ Βίτσα - Μιχαηλίδη με φόντο τον υπερπληθυσμό στη ΒΙ.ΑΛ.

Σύσκεψη στην Αθήνα συγκαλεί τη Δευτέρα ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης αναζωπυρώνει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις δομές φιλοξενίας των νησιών, αφού αντί της πολυπόθητης αποσυμφόρησης ο συνολικός αριθμός των φιλοξενούμενων ανέρχεται σε 19.000 πρόσφυγες και μετανάστες, τη στιγμή που στις αρχές του καλοκαιριού ήταν περί τις 16.000. 

Με δεδομένη την για πολλοστή φορά εξαγγελία της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των δομών εντός του Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας συγκαλεί σύσκεψη στην Αθήνα το πρωί της Δευτέρας με τη συμμετοχή των κυβερνητικών βουλευτών των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, ανάμεσά τους και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης. 

Στόχος της σύσκεψης είναι να αποτυπωθεί πλήρως η κατάσταση σε κάθε νησί και να εκπονηθεί σχέδιο σταδιακής μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία στην ηπειρωτική Ελλάδα, με δεδομένο ότι όλες οι δομές είναι πλέον ασφυκτικά γεμάτες. 

Αυτοψία στη ΒΙ.ΑΛ.

Σε αυτό το πλαίσιο το πρωί της Πέμπτης κλιμάκιο με επικεφαλής τον Ανδρέα Μιχαηλίδη επισκέφθηκε το hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή του Χαλκειούς. Εκεί αποτυπώθηκαν τα προβλήματα με κυριότερο αυτό του υπερπληθυσμού προσφύγων και μεταναστών, κάτι που ίσως οδηγήσει σε αυξημένα προβλήματα στην αρχή του φθινοπώρου με τις πρώτες βροχιές. 

Όπως ανέφερε στον “π” ο κυβερνητικός Βουλευτής ο συνολικός αριθμός ίσως να προσεγγίζει και τα 2.000 άτομα με δεδομένο ότι κατά τη διανομή του φαγητού από τον στρατό διανέμονται περί τις 2.000 μερίδες. 

Σύμφωνα πάντως με την αποτύπωση του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου Ελέγχου Συνόρων στις 4 Σεπτεμβρίου ο συνολικός προσφύγων και μεταναστών που διέμεναν στη Χίου ανέρχονταν σε 2.440 άτομα με τα 2.189 να διαμένουν στη ΒΙ.ΑΛ. και 216 σε δομές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση