25.4.2017 19:13

Στους τύπους κι όχι στην ουσία στάθηκε το ΣτΕ για την εγκατάσταση του hot spot στη ΒΙΑΛ

Απορρίφθηκε από το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση τοπικών φορέων και κατοίκων της Χίου και της Παγχιακής Επιτροπής, που ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση για την εγκατάσταση hot spot στο παλαιό εργοστάσιο της ΒΙΑΛ στην περιοχή Χαλκείου.

Συγκεκριμένα, η υπουργική απόφαση της 8ης Ιανουαρίου 2016 προέβλεπε τη σύσταση κέντρου πρώτης υποδοχής και προσωρινών δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και ευάλωτων ομάδων πολιτών τρίτων χωρών στα νησιά Χίος και Σάμος.

Η αίτηση του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Χίου, τοπικών φορέων και κατοίκων του νησιού απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους, όπως για μη νομιμοποίηση της αίτησής τους.

Οι Σύμβουλοι της Επικρατείας δεν έκαναν δεκτή την αίτηση του Συλλόγου καθώς έκριναν ότι δεν δύναται να ασκήσει αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ, ενώ για τους υπόλοιπους φορείς και κατοίκους η αίτηση απορρίφθηκε, καθώς είτε δεν προσκόμισαν αποδείξεις που να αποδεικνύει το έννομο συμφέρον τους να καταθέσουν αίτηση στο ΣτΕ, είτε κατέθεσαν εκπρόθεσμα την αίτηση. 

naftemporiki.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ