9.12.2022 16:21

Στη Λέσβο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντάς

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Περιφέρεια τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά , συνοδευόμενο από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου , στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Λέσβο. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου και Πρωτογενούς Τομέα Πανάγος Κουφέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και Συγκοινωνιών Λεωνίδας Αθηνάδης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Απόστολος Αλατζάς.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, παραβρέθηκαν εκτός από τους προαναφερόμενους, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παναγιώτης Κατσαβέλης και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας , ο Γενικός Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μιχάλης Πασπάτης, ο Διευθυντής Κτηνιατρικής Ευστράτιος Τσομπανέλλης , ο Διευθυντής ΕΤΑΛ Αναστάσιος Περιμένης , ο Προϊστάμενος Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Λαγουτάρης , εκπρόσωποι Αγροτών και ελαιοπαραγωγοί.

Ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας τον Υπουργό τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την μεταξύ τους καλή συνεργασία που βοηθά και προάγει το έργο της Περιφέρειας καθώς και των Υπηρεσιών του Υπουργείου του με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και τις ενισχύσεις λόγω ακαρπίας ενώ του έθεσε υπ’ όψη διάφορα θέματα που απασχολούν τον Πρωτογενή Τομέα και μεταξύ αυτών το αρδευτικό έργο του Φράγματος των Βασιλικών και το Πρόγραμμα SMART STANI στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας 2021-2027. 

Ο Υπουργός υπήρξε πολύ θετικός για τα δύο έργα, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Πρόγραμμα SMART STANI για το οποίο είχε ήδη ενημερωθεί και το θεωρεί καινοτόμο ώστε να βρει ανταπόκριση και σε άλλες Περιφέρειες και για την Μελέτη του Αρδευτικού των Βασιλικών, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υπό το πρίσμα και της κλιματικής κρίσης. 

Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης συνοδεύοντας τον κ. Γεωργαντά παρέστη στα εγκαίνια νέας σύγχρονης μονάδας Σφαγείων που δημιουργήθηκε στην Αγία Παρασκευή και ακολούθως μετέβη στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με Ελαιοπαραγωγούς και Παραγωγούς Αγροτικών Προϊόντων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ