10.3.2018 8:14

Εύλογη για την κυβέρνηση η καθυστέρηση 18 μηνών στις αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγών!

Σε κατάθεση επερώτησης υποχρεώνεται να προχωρήσει ο Νότης Μηταράκης, έπειτα από τη γενικόλογη και αόριστη απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τις αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγών για τις πυρκαγιές του 2016. Σε χθεσινή του δήλωση ο βουλευτής επέκρινε έντονα την κυβέρνηση, αμφισβητώντας έντονα την ειλικρίνεια των προθέσεων της:

«Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, όταν χαρακτηρίζουν «εύλογη» την πάνω από 18 μήνες καθυστέρηση να αποζημιωθούν οι μαστιχοπαραγωγοί από τις πυρκαγιές του 2016.

Με μια γενικόλογη αναφορά ότι «έχει ήδη δρομολογηθεί διαδικασία καθορισμού ευνοϊκότερων όρων» δεν πείθουν κανέναν για την αλήθεια των λεγόμενών τους. Δε μας λένε ούτε πότε έγινε αίτημα, ούτε τι ζητήθηκε, ούτε το χρονοδιάγραμμα ενεργειών. Και αγνοώντας την κοινοβουλευτική υποχρέωση τους, δεν έδωσαν καν την αλληλογραφία, που είχαμε ζητήσει, μεταξύ Υπουργείου και Επιτροπής που να αποδεικνύει ότι όντως έχουν ζητηθεί ευνοϊκότεροι όροι. Για το λόγο αυτό προχώρησα σε κατάθεση επερώτησης, κρίνοντας ως ελλιπή και άρα μη ικανοποιητική την απάντηση του κ. Αποστόλου. Και περιμένω να έρθει στη Βουλή και να μου δώσει όλα τα στοιχεία: τι έχει κάνει με την Επιτροπή, πότε και πώς θα προχωρήσει το ζήτημα.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε λοιπόν, μας απαντά η κυβέρνηση. Η στάση της είναι προκλητική και προσβλητική για τους παραγωγούς που πίστεψαν στα λεγόμενά τους και περιμένουν τις ενισχύσεις. Αναμένουμε, σε κάθε περίπτωση την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς. Εμείς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το ζήτημα και να ελέγχουμε.»

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ