11.5.2017 11:18

Πως … γειώνουμε τον αυθορμητισμό του κάθε Φεγγουδάκη

Την ημέρα της λαϊκής εξέγερσης για να εκδιώξουμε το αείμνηστο ζεύγος Ξυλά από το δημιούργημα του, το Ομήρειο, ελάχιστοι μπορούσαν να διανοηθούν ότι ουσιαστικά κλοτσούσαμε κάθε πιθανότητα γηγενείς οικονομικοί παράγοντες του τόπου να συνεχίσουν να ασχολούνται με την αφεντιά μας. Έτσι, φτάσαμε στο σημείο ένας τόπος με δυνατότητες σοβαρών επενδύσεων από γηγενή κεφάλαια να μαστίζεται από αποεπένδυση πάνω από τρεις δεκαετίες.

Τα ανέσυρα όλα τούτα στη μνήμη από την είδηση ότι στη θέση Περιβόλα του Πυργίου ο Αντ. Φεγγουδάκης συνεχίζει απτόητος να πετά λεφτά στον κουβά. Κανένας επενδυτής με σεβασμό στο όνομα του δεν θα ποντάριζε σήμερα στη Χίο ούτε μισό σεντς. Από πρώτο χέρι χαμένο. Μια πιθανότητα υπάρχει μόνο να το κάνει. Να έχει άλλα κίνητρα.

Στην περίπτωση του Αντ. Φεγγουδάκη αυτό ισχύει. Δεν επενδύει στη γενέτειρα με στόχο το κέρδος. Κάνει το κέφι του, ολοκληρώνει παλαιότερες ιδέες του. Δίνει δουλειά σε ανθρώπους που μεγάλωσε μαζί τους. Το νοιώθει σαν προσφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Κι εμείς, άραγε, πως προσεγγίζουμε τον κάθε Φεγγουδάκη; Για να θυμηθούμε… Έρχονται οι κρατικές υπηρεσίες και μπροστά από το «Ελληνικό Κάστρο» οργώνουν κυριολεκτικά μια τσιμέντινη παραλιακή πλατεία και την παρατούν … οργωμένη. Κι όταν τίθεται θέμα ανάπλασης της από το Δήμο, αρχίζουν οι γκρίνιες ότι δεν θα κάνουμε τα θελήματα του Φεγγουδάκη.

Βάζουμε κάθε δυνατό εμπόδιο ή αδιαφορούμε στην ολοκλήρωση της επέκτασης του αεροδρομίου κι αφήνουμε τον … συλλέκτη μικρών ξενοδοχειακών μονάδων, Αντ. Φεγγουδάκη, χωρίς τη βασικότερη δημόσια υποδομή. Πριν λίγα χρόνια κοίμιζε 10.000 τουρίστες σε τρεις μονάδες, τώρα κοιμίζει ούτε 2.000 τουρίστες σε 5 μονάδες. Θα μπορούσα να αραδιάσω ουκ ολίγα περιστατικά συμπεριφοράς μας προς τον συγκεκριμένο επενδυτή.

Γιατί εκείνος επιμένει και, σε πείσμα κάθε λογικής, επεκτείνει τη δράση του, ας μην το αναζητήσουμε. Είπαμε, το κέφι του κ. Αντώνη είναι να βοηθά με επενδυτικές ενέσεις τον τόπο του. Μάλλον θα το κάνει εφ’ όρου ζωής.

Το πρόβλημα για τη Χίο είναι ότι ενώ διαθέτει κι άλλους με το οικονομικό διαμέτρημα του Φεγγουδάκη, με εξαίρεση ενός – δυο, δεν βρήκε τον τρόπο να τους πείσει εδώ να κάνουν … το κέφι τους. Διότι επενδύσεις είναι αστείο να τους προτείνει κανείς να κάνουν. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ