16.5.2017 12:31

Μια κουραστική συζήτηση

Σε όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν πας η ερώτηση και η συζήτηση δεν είναι άλλη παρά το προσφυγικό και οι αντοχές μας. «Πως ζείτε;», ρωτούν. «Ζούμε...» απαντάς. «Τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση;» σου λένε. «Τίποτα», απαντάς.

Ξεκινά μια κουραστική συζήτηση τις περισσότερες φορές που βρίσκεσαι στη θέση να παρέχεις εξηγήσεις, όχι γιατί το έχεις προσωπική ανάγκη να απαντήσεις, αλλά για να «εξευμενίσεις» το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για το νησί παντού.

Μπαίνεις λοιπόν σε μια διαδικασία που δεν έχει αρχή και τέλος. Όπου γίνεται έντονα αντιληπτό το κλίμα «αρλουμποποίησης» που έχει προκληθεί με τον καθένα να λέει το μακρύ του και το κοντό του, χωρίς να υπάρχουν πλέον τα ψυχικά αποθέματα μιας σοβαρής συζήτησης.

Το ζήτημα που δημιουργείται είναι η εικόνα, τα ακούσματα και η διαμόρφωση μιας αρνητικής άποψης για το νησί, που μοιάζει αδύνατον να ελεγχθούν.

Και απαιτείται ιδιαίτερη σκέψη και προβληματισμός για τον χρόνο που θα απαιτηθεί, όταν ίσως βελτιωθούν τα πράγματα, για να αποκαταστήσουμε αυτή την τραυματισμένη εικόνα με δικά μας μέσα, μιας και από την κυβέρνηση που μας έφερε μέχρι εδώ δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα παραπάνω από επιπλέον καταστροφή. Δύσκολα τα πράγματα... 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ