17.7.2013 10:57

Μαζέψτε τους «τζάμπα μάγκες»

Mια απάντηση για το δελτίου τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου:

Μόνιμα η Λαϊκή Συσπείρωση μόνο καταγγέλλει.

Σπάνια προτείνει και ουδέποτε αναλαμβάνει ευθύνες.

Στον νόμο 1264/1982 για τον συνδικαλισμό, αναφέρεται το δικαίωμα των εργαζομένων για απεργία και πουθενά δεν υπάρχει ο όρος κατάληψη και στάση εργασίας.

Το νέο εφεύρημα των αγωνιστών και υπερασπιστών των εργαζομένων όπως της  Λ.Α.Σ,είναι οι καταλήψεις και οι στάσεις εργασίας.

Γιατί;

Διότι με τον τρόπο αυτό οι υπηρεσίες δεν λειτουργούν,οι πολίτες ταλαιπωρούνται, οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στις προσωπικές τους δουλειές και το κυριότερο ο μισθός πληρώνεται κανονικά.

Με την πρακτική αυτή το ιερό διακαίωμα της απεργίας έχει πλέον καταργηθεί διότι εχει οικονομικό κόστος για τους απεργούς (παρακράτηση μισθού ).

Αν τολμήσει κανείς και ζητήσει εξηγήσεις για αυτά που συμβαίνουν σήμερα, είναι εκβιαστής και απειλεί τους εργαζομένους κατά την Λ.Α.Σ.

Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στο ΝΠΔΔ του Δήμου Χίου εργάζεται κανονικά, ορισμένοι εργαζόμενοι θεώρησαν σωστό αυθαίρετα να κλείσουν τους παιδικούς σταθμούς χωρίς να ενημερώσουν την προϊσταμένη τους και την Διοίκηση του ΝΠΔΔ!

Το σύστημα αυτό εφαρμόσθηκε και στο παρελθόν για 20 μέρες περίπου με κλειστές όλες τις λειτουργίες της Τ.Α και τον μισθό όμως να καταβάλλεται κανονικά.

Υπέροχα.

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Εμείς ως διοίκηση του ΝΠΔΔ καταφέραμε το χρέος των 700.000 € να το μηδενίσουμε και από το κόκκινο που βρισκόμασταν με κίνδυνο να καταργηθεί το ΝΠΔΔ και να βρεθούν στον δρόμο οι εργαζόμενοι, σήμερα να έχουμε και ταμειακό υπόλοιπο.

Προτείναμε να υπάρχει αξιολόγηση η οποία σε συνδυασμό με πειθαρχία και ανασυγκρότηση των υπηρεσιών και λειτουργιών του ΝΠΔΔ και ευρύτερα της Αυτοδιοίκησης να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκουμε συνομιλητές.

Είναι στην αγωνιστική μόδα ο κλεφτοπόλεμος, δηλαδή να κλείνουμε τις υπηρεσίες, να ταλαιπωρούμε τον κόσμο, να μην δουλεύουμε αλλά να πληρωνόναστε κανονικά.

Χρήσιμο θα είναι οι φίλοι αγωνιστές της Λ.Α.Σ και προστάτες των εργαζομένων, να εξηγήσουν με ένα δελτίο τύπου τους για ποίο λόγο απέλυσαν εργαζομένους στον Ριζοσπάστη και στον 902.

Σίγουρα δεν τους το επέβαλε η τρόϊκα.

Καλό θα είναι να πάρει θέση και να προτείνει λύσεις ο κάθε πολιτικός φορέας στο μέγα ερώτημα που ταλανίζει την Ελληνική οικονομία:

Κάθε μήνα το Ελληνικό Δημόσιο χορηγεί 4.000.000 συντάξεις, οι άνεργοι είναι 1.500.000, οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα είναι περίπου 600.000, η φοροδιαφυγή δεν ελέγχεται προς το παρόν, από που θα βρεθούν οι πόροι για να λειτουργήσει το κράτος;

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας μας κρίνεται καθημερινά μέσα από τις πράξεις του και εμείς ως διοίκηση του ΝΠΔΔ είμαστε περήφανοι που κρατάμε σε πλήρη λειτουργία, χωρίς πολλά λόγια, όλες τις υπηρεσίες και δραστηριότητες του εξυπηρετώντας καθημερινά εκατοντάδες συνδημότες μας από την βρεφική ηλικία μέχρι τα βαθειά γεράματα.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ