15.10.2025 14:02

«Μας στερήσατε το πράσινο και το οξυγόνο, μην μας στερείτε και την Παιδεία»

Χωρίς 41 διδακτικές ώρες παραμένει το Πυρόπληκτο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Βολισσού – Αγανάκτηση και κάλεσμα προς το Υπουργείο Παιδείας για άμεση στελέχωση και στήριξη των μαθητών.

Έντονη αγανάκτηση επικρατεί στη σχολική κοινότητα της Βολισσού, όπου οι μαθητές και οι γονείς του Πυρόπληκτου Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις καταγγέλλουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο, το οποίο παραμένει υποστελεχωμένο εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Όπως αναφέρουν σε δημόσια ανακοίνωσή τους, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις προς τις αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές, δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να χάνονται συνολικά 41 διδακτικές ώρες την εβδομάδα. Η έλλειψη αυτή καθιστά αδύνατη την ομαλή λειτουργία του σχολείου και στερεί από τους μαθητές το δικαίωμα σε ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση.

Η σχολική κοινότητα τονίζει ότι οι μαθητές της Βολισσού έχουν ήδη βιώσει τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού, που έπληξαν βαριά την περιοχή, και πως τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με μια δεύτερη δοκιμασία: την αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι στο αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση.

«Η Παιδεία δεν είναι πολυτέλεια. Είναι δικαίωμα», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι γονείς και οι μαθητές, ζητώντας από το Υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης:

  • την άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων εκπαιδευτικών,

  • την παροχή ψυχοκοινωνικής και εκπαιδευτικής στήριξης στους μαθητές και τους καθηγητές που επλήγησαν,

  • και την έμπρακτη αναγνώριση ότι τα παιδιά των απομακρυσμένων και πυρόπληκτων περιοχών δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Με ένα μήνυμα που συμπυκνώνει την οργή και την αποφασιστικότητα της τοπικής κοινωνίας, οι μαθητές καταλήγουν:
«Μας στερήσατε το πράσινο και το οξυγόνο. Δεν θα μας στερήσετε και την Παιδεία».

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά τη φωτιά...
Πριν 5 ημέρες

Μετά τη φωτιά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τη φωτιά...
Πριν 5 ημέρες

Μετά τη φωτιά...