15.10.2025 9:25

Αρχιερατική Πανήγυρις στον Ιερό Ναό Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου

Με λαμπρότητα θα εορταστεί την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου η μνήμη του Αγίου Ιακώβου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Αρχιερατική Πανήγυρις θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου πόλεως Χίου, την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2025, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, στις 6:30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Εσπερινός. Ανήμερα, την Πέμπτη στις 7:00 π.μ., θα ακολουθήσει ο Όρθρος και η Αρχαία Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, η λεγόμενη «καθιστή».

Των Ιερών Ακολουθιών θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, ενώ τους χορούς των Ιεροψαλτών θα διευθύνει ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Δημήτριος Ζαννίκος, Άρχων Μαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 5:30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και το Ιερό Ευχέλαιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά τη φωτιά...
Πριν 4 ημέρες

Μετά τη φωτιά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τη φωτιά...
Πριν 4 ημέρες

Μετά τη φωτιά...