31.8.2021 12:36

Κάτι πρέπει να γίνει και με το κυκλοφοριακό

Προχθές όλως τυχαία συναντήθηκα με ένα παλιό φίλο ευρωχιώτη (έτσι αποκαλώ τους Χιώτες που μετακόμησαν στην χερσαία Ελλάδα) στον ευρύτερο χώρο του πλατάνου. Αφού είπαμε τα δικά μας σχολιάσαμε την παγκόσμια επικαιρότητα από την νήσο Σαχαλίνη του Ειρηνικού μέχρι τις Φέρρες του Βορ. Ατλαντικού. Όμως όπως συζητούσαμε χωρίς να το θέλουμε παρακολουθούσαμε και το αλαλούμ του κυκλοφοριακού και τη σωρεία των παραβάσεων.

Σε κάποια φάση μου λέει: Ρε θυμάσαι τους παπατζήδες στον Πειραιά την δεκαετία του 1960, τότε που πήγαμε να πρωτομπαρκάρουμε, του απάντησα θετικά, αφού είχα πεισθεί από εκείνο το όσα βάζετε τόσο παίρνετε εδώ παππάς εκεί παππάς που είναι ο παππάς και ξαφνικά φωνάζει ο αβανταδώρος «Αστυνομία».

Εν ριπή οφθαλμού ο παπατζής, το πτυσσόμενο τραπεζάκι και ο αβανταδώρος μαζί με τα ποσά που είχαν στοιχηματίσει να εξαφανίζονται στο γιαχνί σοκάκι και στ΄άλλα στενά του Πειραιά. Αφού το σχολιάσαμε και αυτό του λέω βρε φίλε που κολλάει τώρα αυτό; Και ο αθεόφοβος τι μου απάντησε; Αν υπήρχαν ακόμα παπατζήδες θα φώναζαν εδώ ο τροχονόμος εκεί ο τροχονόμος που είναι ο τροχονόμος, οπότε αναπόφευκτα έκανα τη διαπίστωση ότι τον καιρό που δεν είχαμε τροχοφόρα είχαμε τροχονόμο στο βαρελάκι απέναντι από την Εθνική Τράπεζα και τώρα που έχουμε τροχοφόρα δεν έχουμε τροχονόμο.

Όταν από την Αστυνομία Χίου παρελήφθησαν τα δύο ποδήλατα για αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της πόλης και με τις εξαγγελίες του Δήμου για σύμβαση με ιδιοκτήτη γερανοφόρου οχήματος για την απομάκρυνση των παρανόμως σταθμευθέντων τροχοφόρων αισθανθήκαμε μεγάλη ανακούφιση, με την προϋπόθεση ότι θα έμπαινε κάποια τάξη στο όλον θέμα. Αλλά τελικά η χαρά μας πήγε χαμένη.

Και τώρα αναρωτιέμαι.. ο Δήμαρχος που είναι λίγο πιο έξυπνος από ότι εμείς και που δικαιολογημένα εκείνος, ο Π. Αναγνώστου και οι συνεργάτες τους έχουν εισπράξει αναρίθμητα μπράβο για το θέμα της καθαριότητας όχι μόνο της πόλης αλλά και της περιφέρειας, και που φροντίζει κατά κάποιο τρόπο και για άλλα θέματα της καθημερινότητας όπως το οδικό δίκτυο και ορισμένα άλλα, δεν έχει σκεφτεί ή δεν έχει προχωρήσει στην επανασύσταση ή επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία πρώτον θα συνδράμει στην ομαλή λειτουργία της πόλης και παράλληλα θα ενισχύσει και τα οικονομικά του Δήμου και σαν φυσικό επακόλουθο θα μεγαλώσει και τον ταμιευτήρα των ψήφων του.

Σαν πολίτης ντρέπομαι, λυπάμαι και αγανακτώ για την κυκλοφοριακή μας αγωγή και οδική συμπεριφορά. Αντί εμείς να συμμορφωθούμε με τους κανόνες του ΚΟΚ δυστυχώς φαίνεται ότι τα χάλια μας σχετικά με το θέμα έχει αποδεχθεί και η αστυνομία.

Τελικά αφού μέχρι στιγμής δεν κυκλοφορούν αγελάδες ανάμεσα μας ας δοξάζομε τον Θεό.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ