3.9.2013 19:10

Αν ήμουν στη θέση… του Κώστα Γανιάρη

«Θα ντρεπόμουν για την κατάντια του οδικού επαρχιακού δικτύου της βόρειας Χίου και θα έδινα εντολή άμεσης επέμβασης, ώστε να περιορίσω τις πιθανότητες ατυχήματος.

Στο σύνολό του αλλά ειδικά από τα Κουρούνια ως το Μελανειός το επαρχιακό δίκτυο έχει μετατραπεί σε μονής κυκλοφορίας ρεύμα. Σπάρτοι, μάλαθροι και ελιόκλαδα, φράζουν τα άκρα του και μετά βίας επιτρέπουν να διακρίνεται η διαχωριστική γραμμή.

Για να διέλθεις οδικώς χωρίς ατύχημα πρέπει να έχεις «προστάτη» τον Άγιο Μάμα. Οι ντόπιοι αναρωτιούνται τι έγινε το περσινό έργο επεμβάσεων στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Χίου, αν δεν κάνω λάθος προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Φυσικά για πρόβλεψη βελτίωσης της σύνδεσης βορειοανατολικής και βορειοδυτικής Χίου ούτε κουβέντα. Το σημείο του δρόμου Καμπιά – Λεπτόποδα έχει κάνει δεκάδες άτυχους οδηγούς να μετανιώσουν την ώρα και τη στιγμή που το επέλεξαν για να «κόψουν δρόμο».

Οπωσδήποτε είναι ουσιαστικό ελαφρυντικό ότι ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας είναι μηδαμινός και ανίκανος να χρηματοδοτήσει ουσιαστικές παρεμβάσεις. Φαντάζει όμως και αδιανόητο να μη δίναται η Περιφέρεια να καθαρίσει από τα κλαδιά την ορατότητα του οδικού δικτύου, θέμα που άπτεται της αρμοδιότητάς της, τη στιγμή που στη διάθεσή της έχει και οδηγούς και μηχανήματα και με το κόστος των καυσίμων μόνο θα μπορούσε να είχε παρουσιάσει ένα στοιχειώδες αποτέλεσμα.

Συχνά ο Κ. Γανιάρης διατείνεται ότι μεριμνά για τη Βόρεια Χίου γιατί είναι δεμένος υπό την επαγγελματική του ιδιότητα με τους λιγοστούς κατοίκους της.

Πρέπει να το αποδεικνύει και στην πράξη, τουλάχιστον φέροντας σε πέρας τα στοιχειώδη της ευθύνης του.

Είναι πια θέμα ασφαλείας, που θα πρέπει να επιληφθεί και η τροχαία».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ