11.3.2013 15:50

Η Χίος χρειάζεται ανάπτυξη «ΤΩΡΑ»

    Από πέρσι προσπαθώ να πείσω τον εμπορικό κόσμο ότι θα πρέπει να δούμε με μια άλλη φιλοσοφία τη διεύρυνση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων την καλοκαιρινή περίοδο.
    Επανέρχομαι πάλι προσπαθώντας να εξηγήσω, γιατί πρέπει να γίνει αυτό. Πολλοί ισχυρίζονται και δεν έχουν άδικο, ότι οι ώρες εργασίας είναι αρκετές και το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα, για να αμείβονται οι εργαζόμενοι. Θα συμφωνήσω με όλους αυτούς, γιατί έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα.
   Η λογική μου όμως έχει μια καθαρά εσωστρεφή αντιμετώπιση, προκαλώντας τον εμπορικό κόσμο, μιας κι όλοι εμείς δεν έχουμε σήμερα την ικανή αγοραστική δύναμη, αυτό το μειονέκτημα  να το ανατρέψουμε κύρια με τους εξ’ ανατολών επισκέπτες μας και όχι μόνο.
   Ο εξωραϊσμός της Απλωταριάς σε συνδυασμό με την προσπάθεια μιας δυναμικής καμπάνιας, όπως συνέβη με τον ρουκετοπόλεμο και τα αποκριάτικα έθιμα, από την πλευρά  της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αλλά και τους Επιμελητηρίου, θα αποτελούσε μια ισχυρή βάση για την επίτευξη του στόχου αυτού. Με συγκεκριμένη στόχευση και με κινήσεις, που οδηγούν προς την κατεύθυνση αυτή, όπως για παράδειγμα - η Χίος διευρύνει το ωράριο καταστημάτων της με παράλληλη εκπτωτική πολιτική -  τα οφέλη που θα προκύψουν μπορεί να είναι πολλαπλά.
   Παράλληλα η κίνηση αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να διαμείνουν ένα έως δύο βράδια, πράγμα που είναι και το κύριο ζητούμενο (γι’ αυτό και επιμένω στην άποψη ότι το Σάββατο το απόγευμα τα καταστήματα θα πρέπει να παραμένουν ανοικτά).
   Τώρα ως προς τον τρόπο προσέλκυσης πελατών, ίσως δεν είμαι εγώ ο πιο ειδικός, για να μιλήσω. Θα μπορούσαμε όμως στα πλαίσια αυτής της στοχευμένης καμπάνιας να επιχειρήσουμε για παράδειγμα να απορροφήσουμε το 9 – 16% ΦΠΑ (5-10% έκπτωση όλοι λίγο πολύ κάνουμε) λέγοντας ότι «στη Χίο αγοράζετε προϊόντα χωρίς φόρους», κάνοντας ολόκληρη την αγορά ένα μεγάλο duty free shop.
    Εάν δεν μπορέσουμε ή αν δεν συμφωνήσουμε να το κάνουμε αυτό, τότε κάτι άλλο θα μπορέσουμε να σκεφτούμε σε επίπεδο προσφορών, για να κάνουμε την αγορά μας ελκυστική και για τους επισκέπτες μας.
    Πρέπει να γίνει σαφές ότι είναι ώρα να δράσουμε, περιθώρια πολλά δεν έχουμε και το σίγουρο είναι ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε, χωρίς να περιμένουμε τον χάρο της απραξίας να μας πάρει.
   Το αποτέλεσμα δεν το ξέρω, αλλά δεν πρέπει να κοιτάμε μοιρολατρικά το αύριο με σταυρωμένα χέρια. Οι Χιώτες ήταν πάντα εκείνοι που με την ευρηματικότητα τους μπόρεσαν να αναπτυχθούν οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά κι αυτό είμαι σίγουρος ότι θα πράξουν και σήμερα.

                                                                        
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ