21.1.2015 15:54

Η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ

       Στη αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ με την ταμπέλα της «αριστεράς», με την «αριστερή» κυβέρνησή του, θα καταργούσε το μνημόνιo και τους εφαρμοστικούς νόμους και θα επεδίωκε την ενότητα της «αριστεράς». Στην πορεία, η «αριστερά» έγινε «αντιμνημόνιο» και, επομένως, στη διεύρυνσή του χωρούσαν όλοι όσοι διαφωνούσαν και δεν ψήφιζαν το μνημόνιο. Στην ίδια πορεία ο «ρεαλισμός» του ΣΥΡΙΖΑ του επέτρεψε να «διευρυνθεί» λίγο ακόμα και να αποκτήσει βουλευτές που «δε βαριέσαι, ας έχουν ψηφίσει και κανένα μνημόνιο ή κανένα μακροπρόθεσμο, αρκεί να είχαν διαφοροποιηθεί έγκαιρα».

       Σήμερα βρίσκεται μαζί με την «μνημονιακή» κ. Τζάκρη του πρώην Υπ. Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με υποκλίσεις στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ! Τολμάει ο ΣΥΡΙΖΑ να αυτοαποκαλείται «αριστερό κόμμα», προσβάλλοντας όσους νιώθουν αριστεροί, με το μεγαλύτερο μέρος του ΠΑΣΟΚ ενταγμένο στους κόλπους του! Μου θυμίζει το ΠΑΣΟΚ του ’81 σε χειρότερη μορφή... Την κατάληξη την είδαμε γιατί αυτή νομοτελειακά είναι η τύχη της αστικής διαχείρισης από την σοσιαλδημοκρατία. Τώρα, ούτε τα συνθήματα δεν υπάρχουν! Προς το παρόν ας ετοιμαστεί  για την «καυτή πατάτα» της ΕΕ και του EURΟ που τόσο θαυμάζει και μετά τα λέμε.

       Όλοι αυτοί ξέρουν καλύτερα από τον καθένα μας ότι το διαχειριστικό μοντέλο τύπου ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ τούς τελείωσε, χρεοκόπησε. Ετοιμάζουν μια άλλη διαχείριση του συστήματος με τα ίδια αντιλαϊκά αποτελέσματα, με το ΣΥΡΙΖΑ, το κακέκτυπο του «παλιού καλού ΠΑΣΟΚ». Αυτό είναι ήδη δεδομένο, αλλά για όσους το αμφισβητούν ή ελπίζουν, εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε. Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή, καμιά ανοχή. Ζούμε τη χειρότερη καπιταλιστική κρίση. Τα ίδια μέτρα υπάρχουνε σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, είτε έχουν μνημόνια είτε όχι, σαν στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης, ανεξάρτητα ποιος θα είναι o ΧΑΛΙΦΗΣ.  Το παράδειγμα της Κύπρου με το αριστερό ΑΚΕΛ στη διακυβέρνηση, είναι ζωντανό μπροστά μας. Το συμφέρον μας είναι να δούμε ποιος αγωνίζεται για την ΤΑΞΗ μας, όχι ποιος μάς υπόσχεται την αλλαγή διαχείρισης του συστήματος. Ας μην περιμένουν λοιπόν οι εργαζόμενοι, ούτε λεπτό χαμένο! Τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ, τίποτα δε μάθαμε; (Από πού προκύπτει ότι θα καταργηθούν οι εργολάβοι καθαριότητας στο Δημόσιο; Δεν το λέει καν ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι θα επαναπροσλάβει. Πού; Πώς; Με τι όρους; Διώχνοντας άλλες καθαρίστριες που δουλεύουν στα δουλεμπορικά των εργολάβων; Μόνιμη – σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό.  Ένα κι ένα κάνουν δύο: στην "υγιή επιχειρηματικότητα" ορκίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως στην εργατική τάξη, ας το  καταλάβουμε, για το τι συμβαίνει σε εμάς και σε εκατομμύρια άλλους ανθρώπους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, υπεύθυνος είναι αποκλειστικά ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ που ο ΣΥΡΙΖΑ καμώνεται να «συμμορφώσει». Να δυναμώσει το ΚΚΕ, ο καθένας να πάρει τη θέση του στο σωματείο, το συνδικάτο, τον αγώνα ενάντια στην ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων με την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, με πλώρη την εξουσία...

       Η πορεία, λοιπόν, της μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ, σε βασικό κορμό του νέου αστικού δίπολου, είναι ταχύτερη και από τις ήδη δικαιωμένες προβλέψεις και εκτιμήσεις του ΚΚΕ. Αυτό που έχει σημασία είναι οι εργαζόμενοι να μη χάσουν άλλο χρόνο, περιμένοντας βελτίωση της ζωής τους από τις συμμαχίες και τις κυβερνήσεις των κομμάτων του συστήματος και της ΕΕ, αλλά να εμπιστευτούν τη δική τους δύναμη, τη δική τους οργάνωση και συμμαχία και φυσικά το Κόμμα τους, το ΚΚΕ.     

       Και επειδή οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι «μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται» και επειδή η επόμενη μέρα είναι κρίσιμο ζήτημα, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι η μόνη σίγουρη επιλογή, η μόνη ελπίδα για το λαό.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ