30.6.2015 10:08

Δημοψήφισμα το «ΟΧΙ» που πρέπει να πούμε

Βαδίζουμε στο πρώτο δημοψήφισμα μετά από εκείνο του 1974 -για όσους θυμούνται, το ζήτημα ήταν Βασιλευόμενη ή Αβασίλευτη Δημοκρατία- παρά το γεγονός ότι το ίδιο το Σύνταγμα του 1975 προβλέπει παρόμοια διαδικασία για κορυφαία ζητήματα, που όμως δεν εφαρμόστηκε ποτέ για σοβαρά γεγονότα που προηγήθηκαν, όπως η ένταξη στην ΕΟΚ (τότε που μας έταζαν ότι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια), ή τη Συμφωνία του Μάαστριχτ (το μεγαλύτερο μνημόνιο από όλα τα μνημόνια), ζητήματα για τα οποία μπορούσε να εκφραστεί η λαϊκή θέληση.

Το συγκεκριμένο Δημοψήφισμα, ασχέτως με τις πραγματικές αιτίες που το «επέβαλλαν» από την πλευρά της κυβέρνησης, θα επιδιωχτεί να αποτελέσει αφενός μέσο για «αναβάπτιση στη λαϊκή ψήφο, ως συνέχεια της εκλογικής της νίκης στις 25/1 και αφετέρου να “βγάλει λάδι” τη μέχρι τώρα πολιτική της και τις δικές της (στην ουσία αντιλαϊκές) προτάσεις προς τους “θεσμούς”». Προτάσεις-συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων και, φυσικά, προβλέπουσες τη διατήρηση των μέτρων των προηγούμενων μνημονίων στο έπακρο. Έτσι, θέτει ως ερώτημα του Δημοψηφίσματος το «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» στις (αντιλαϊκές-βάρβαρες) προτάσεις των «δανειστών» αφήνοντας κατά μέρος τις δικές της προτάσεις. Η κυβέρνηση ουσιαστικά καλεί το λαό να εγκρίνει τη δική της πρόταση προς τους δανειστές, η οποία είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. 

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), που θεωρούν απαραίτητη την παρουσία της χώρας μας στην Ε.Ε. μέσω άκρατης κινδυνολογίας και ταύτισης, στη ουσία, με τις προτάσεις των «δανειστών», προσπαθούν να εξαπατήσουν το λαό με άλλο τρόπο, θέτοντας ως δίλημμα το «ευρώ ή δραχμή», δίλημμα (που υπάρχει) σε τμήματα του κεφαλαίου και όχι στο λαό!

Ο λαός δεν θα πρέπει να φοβηθεί από την κινδυνολογία που θα ενταθεί τις επόμενες μέρες, να μην υποκύψει στα ψεύτικα αποπροσανατολιστικά διλήμματα, να μην μετατραπεί σε ιδανικό αυτόχειρα. Η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση για τα όσα βιώνει, να μετατραπούν σε όπλα στα χέρια του μέσα από την οργανωμένη πάλη του αλλά και τη σωστή αξιοποίηση της ψήφου του.

Όσοι σήμερα καταφέρατε να ξεφύγετε από τα δόκανα του «παλιού» δικομματισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ακολουθήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι κάτι θα γίνει, έχετε τη δυνατότητα να αντιτάξετε τη μεγάλη δύναμή σας, που δεν την έχετε χρησιμοποιήσει ως τώρα, που τη βάλατε σε δεύτερη μοίρα, με την ελπίδα ότι μέσα από τις εκλογές, όπως αυτές του Γενάρη, μπορούσε να αλλάξει ριζικά ή, έστω, προς το καλύτερο η ζωή σας.

Τα ΟΧΙ θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα και αλληλένδετα.

 

Πολύ απλά:

 

ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΛΕΜΕ «ΟΧΙ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ «ΝΑΙ» ΣΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.

«ΝΑΙ» ΣΤΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.

«ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ME ΤΟ ΛΑΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑ. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ