Παραπολιτικά

15/4/18 9:48

τελ. ενημ.: 15/4/18 9:49

Λυτρωτική κίνηση

Η ξεροκεφαλιά να μην αποδέχεσαι στην ώρα της μια πρόταση, επειδή δεν έτυχε να έχει περάσει πρώτα από τον εγκέφαλο σου, είναι το πιο αδύνατο σημείο της δημοτικής αρχής.

Να ένα κορυφαίο παράδειγμα: αδειάζοντας η Σούδα άδειαζε ταυτόχρονα από ουσιαστικό αντικείμενο ο αντιδήμαρχος για θέματα μεταναστευτικού, Γιώργος Καραμανής. Το διαπίστωναν οι πάντες εκτός από τον ίδιο το Μαν. Βουρνού.

Ο αντιδήμαρχος απ’ την  αρχή είχε δει το ρόλο του όχι με την ευρύτητα σχεδιασμού ενός προστατευτικού πλέγματος της Χίου από τη μεταναστευτική κρίση, όπως θα έπρεπε. Δρούσε και λειτουργούσε ως διοικητής της δομής της Σούδας, ομολογώ δε ότι εκεί έπιανε υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας. Άλλο όμως διοικητικός διευθυντής της Σούδας κι άλλο αντιδήμαρχος Χίου με ευθύνη το μεταναστευτικό. Το αντιλαμβάνονται και μικρά παιδιά.

Πέραν των άλλων ο Γ. Καραμανής ήταν το «κόκκινο πανί» για μια σειρά εμπλεκόμενων με το μεταναστευτικό, πρόσωπο που δεν ήταν εφικτό να οδηγήσει στις αναγκαίες συνθέσεις για την υπόθεση. Δεν εξυπηρετούσε κανέναν απολύτως λόγο η παραμονή του στη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, του στερούσε και αντοχές να παλέψει όλα τα υπόλοιπα.

Τελικά ο Μαν. Βουρνούς τον λύτρωσε, στερώντας του, με τραγική χρονική καθυστέρηση, τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Μόνο που, ως ήρθαν τα πράγματα, η χρονοκαθυστέρηση στην απόφαση του δεν μπορεί πια να εκληφθεί ως κίνηση καλής θέλησης για στροφή του Δήμου στην (ανύπαρκτη) μεταναστευτική πολιτική του.