Παραπολιτικά

2/2/18 13:16

τελ. ενημ.: 2/2/18 13:18

Η Ζωή και οι … Ζωίτσες της

Τον τόνο τον δίνουν οι καθημερινές παραστάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Διαρκώς στα … κάγκελα, με τις κάμερες να μεταδίδουν live την αγωνιστικότητα της, τις περισσότερες φορές με αποδέκτες το πάλαι ποτέ απωθημένο της Αριστεράς, τις δυνάμεις ασφαλείας ή καταστολής.

Στη Χίο οι … Ζωίτσες ακολούθησαν κατά γράμμα το υπόδειγμα του ινδάλματος τους. Να καταδικάζουν τις … προβοκάτσιες των Χαλκούσων στο Δημοτικό Συμβούλιο και να φέρνουν στα όρια μιας συμπλοκής έναν τόπο που, επιτρέψτε μου, ουδόλως ασχολήθηκε ή πήρε χαμπάρι την επίσκεψη των Χρυσαυγιτών.

Να δεχτούμε ότι οι αστυνομικές αρχές ακολουθούσαν τις εντολές που έδιναν οι … Ζωίτσες. Έριχναν τον ανθρώπινο φράχτη και τις άφηναν να φτάσουν ως την είσοδο του Golden Sand. Αντιλαμβάνεται κανείς τις συνέπειες; Μια εικοσάδα χρυσαυγιτών θα έρχονταν στα χέρια με μια εικοσάδα αριστεριστών και … γαία πυρί μειχθήτω.

Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Κίνηση κάμποσων ασθενοφόρων και το μήνυμα ότι η Χίος είναι ένα φασιστονήσι, επιβάλλεται ο κανόνας του δυνατού. Μήπως τελικά αυτό επιδίωκαν  οι … Ζωίτσες; Τη δική τους πολιτική επίπλευση μέσα από έναν ψευδεπίγραφο χαρακτηρισμό του νησιού ως άνδρο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

Σχόλια άρθρου: 0